"Nudio sam obezbjeđenje Ivanoviću, on odbio"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, koji je ubijen u Kosovskoj Mitrovici 16. januara 2018, u dva navrata nudio "različite vrste" obezbjeđenja ali da je Ivanović te predloge odbio.

Vučić je na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije rekao da je Ivanoviću predložio da neki od pripadnika Žandarmerije budu "skinuti" iz te jedinice i prebačeni na Kosovo kako bi ga obezbjeđivali, ali da je lider GI SDP to odbio navodeći da se ne osjeća lično ugroženim.

"Za to imam svjedoke u Ivanovićevoj najbližoj porodici", rekao je Vučić nakon prijema za Srbe se sjevera Kosova koji su pješice stigli u Beograd kako bi prisustvovali sjutrašnjem mitingu "Stop nasilju" u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

On je na konferenciji za novinare prikazao dokument sa pečatom "Tužilaštva Republike Kosova" koji sadrži izjavu Rade Trajković kao svjedoka u istrazi u ubistvu lidera GI SDP a u kojoj je navela da su Ivanovića "stalno pratile" srpske bezbjednosne službe.

Izvor: RTCG