Protest protiv "balkanskog Madura" 25. maja

Ujedinjena albanska opozicija odlučila je da sljedeći veliki protest održi 25. maja, kako su naveli, "protiv vlasti i balkanskog Madura", kako nazivaju aktuelnog premijera Albanije Edija Ramu.

Tokom sastanka predsjedništva najveće opozicione albanske stranke Demokratske partije, na kojoj su prisustvovali i lideri političkih partija koji čine savez ujedinjene opozicije, donijeta je odluka da se naredni "nacionalni protest" održi 25. maja u 19 časova.

Najavljujući protest, lider demokrate Ljuljzim Baša izjavio je da nastavljaju "suočavanje, bez povratka, sa slugama vladajuće kriminalne hunte".

"Najviši forum Demokratske partije zajedno sa liderima koalicionih partnera izvršili su analizu teškog stanja državnog udara u kojoj se nalazi zemlja.Cijela Albanija i svijet su razumjeli da je Edi Rama u panici od rezultata istražnih postupaka u kojima je direktno umiješan. Jednoglasna odluka opozicije predstavlja frontalnu konfrontaciju u svim formama. Od ovog trenutka bićemo svakodnevno i svakog minuta zajedno sa građanima, suočeni bez povratka, sa vojnicima i slugama vladajuće kriminalne hunte, sve dok ponovo ne diskutujemo o povratku demokratije", izjavio je Baša poslije sastanka.

Izvor: RTCG