Hladan tuš iz Brisela za Srbiju

Hladan tuš iz Brisela za Srbiju

Srbija bi do kraja juna i završetka rumunskog predsjedavanja EU možda mogla da otvori samo jedno pregovaračko poglavlje, pišu

"Večenje novosti". Kako piše taj list, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore u Briselu, to bi trebalo da bude poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, ali, kako navodi beogradski dnevnik, ni oko njega nije postignuta konačna saglasnost među državama članicama.

List navodi da, takođe, postoji opcija da Beograd narednih nedjelja ne otvori nijedno poglavlje, odnosno da se u junu uopšte i ne zakaže međuvladina konferencija Srbije i EU. List dodaje i da se ovakav "hladan tuš" za evropske integracije Srbije već duže vremena nezvanično nagovještava iz Brisela, kako zbog unutrašnjih problema unutar same EU, tako i zbog pokušaja da se izvrši dodatni pritisak na Beograd u procesu rješavanja kosovskog pitanja.

Usporen ritam evropskih integracija Srbije posebno diktiraju pojedine države članice, poput Hrvatske, ali i podozrenje pokazuju i baltičke zemlje kojima, navodno, smetaju bliski odnosi Beograda i Moskve, dodaju "Novosti".

 

 

Izvor:AntenaM