Brnabić: Nestabilni region će se svima razbiti o glavu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Londonu da nema stabilne Srbije bez stabilnog regiona i da Beograd mora da nastavi da ulaže u regionalnu stabilnost.

Na kraju posjete Londonu, gdje je učestvovala na nekoliko skupova o ekonomskom jačanju Zapadnog Balkana i o odnosima u regionu, Brnabićeva je rekla novinarima da je "danas malo pričala sa albanskim premijerom Edijem Ramom oko nekih nedavnih izjava".

"Zamolila sam ga da sjednemo i vidimo gdje smo, da podvučemo crtu i kažemo da ne vodi ničemu to da imamo sve nestabilniji region. To će se obiti svima o glavu, hajde da vidimo kako možemo da nastavimo da jačamo regionalnu stabilnost i povezanost", kazala je Brnabić, prenosi B92.

Ona je kazala da je situacija u regionu danas gora nego pre par godina, "prije svega zbog poteza Prištine".

"Ja moram da vidim kako svi zajedno možemo da se vratimo tamo gdje smo bili. Prije svega zbog poteza Prištine, mi smo u goroj situaciji nego što smo bili, a trebalo je da budemo u mnogo, mnogo boljoj situaciji", navela je srpska premijerka.

Ona je kazala da Srbija "danas ima priliv stranih direktnih investicija veći nego ikad", ali je dodala da je za to "potreban region koji je stabilan i koji se doživljava kao stabilan".

Izvor:BETA