NATO da pomogne razvoju i usavršavanju BSK

NATO da pomogne razvoju i usavršavanju BSK

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je danas od vrhovnog komandanta savezničkih snaga NATO u Evropi generala Toda Voltersa, podršku za dalji razvoj i usavršavanje Bezbjednosnih snaga Kosova (BSK).

Kako je saopšteno iz kabineta, tokom susreta se razgovaralo o ukupnom razvoju i bezbjednosnoj situaciji na Kosovu, regionu i šire.Haradinaj je informisao Voltersa o dostignućima kosovskih institucija u svim oblastima, posebno u sektoru bezbjednosti, naglašavajući prozapadnu i evroatlantsku orijentaciju Kosova.

On je zahvalio generalu Voltersu i NATO-u na podršci Kosovu u svim procesima i njihovoj misiji u stvaranju i jačanju mira i bezbjednosti.

"Multietnička i profesionalna BSK napreduje prema standardima NATO-a, kao činilac pružanja sigurnosti u zemlji i regionu", rekao je Haradinaj.

Naglasio je da Kosovo teži članstvu u NATO-u i spremno je da doprinese miru tamo gdje to traže SAD i NATO.Vrhovni komandant NATO snaga u Evropi se danas susreo i sa ministrom odbrane Kosova Rustemom Berišom i komandantom BSK generalom Rahmanom Ramom.

 

 

Izvor:beta