DSK načelno pristao na koaliciju sa Samoopredjeljenjem

Kandidat Pokreta Samoopredjeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je da se DSK Ise Mustafe načelno složio da formiraju zajedničku postizbornu koaliciju.

O tome će, potvrdio je, razgovarati danas. "U principu su se složili da uđu u koaliciju sa nama.

Na sastanku sa Mustafom i kandidatkinjom za premijera Demokratskog saveza Kosova, Vjosom Osmani, razgovaraćemo Besnik Besljimi i ja", rekao je Kurti, prenijela je prištinska Gazeta Expres.

Kurti je kazao da na tom sastanku neće biti riječi o sastavu vlade, jer je, prema njegovim riječima, kosovski ustavni sud bio jasan kada je saopštio da je pitanje formiranja vlade u nadležnosti pobjedničke stranke.

Ili će, kazao je lider Samoopredjeljenja, njegova stranka formirati vladu ili će se ići ponovo na izbore. Uvjeren je da sa DSK-om neće biti teškoće u pregovorima, te podsjetio da su, dok su obje stranke bile u opoziciji tokom proteklih godinu i po dana, imali veoma dobru saradnju.

"A sada kada imate i potvrdu građana ta saradnja je i obavezna i racionalna", rekao je lider Samoopredjeljenja i dodao da će razgovore sa DSK-om početi o programima i projektima, pa tek onda o odgovornosti i pozicijama.

 

 

Izvor:RTCG