U narednih 36 sati odluka idem li u CG

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednih 24 ili 36 sati biti odlučeno da li će 6. januara, na Badnji da ići u Crnu Goru. "Da li ću ići ili ne donijećemo konačnu odluku u narednih 24 sata ili 36 sati.

To je moja želja i namjera da bude sa našim narodom kada im je teško", rekao je Vučić za televiziju Pink. On je kazao da je predsjednik Srbije ne da bi išao po stadionima i salama da se raduje uspjesima u sportu i da se kiti tuđim perjem, već da je predsjednik da bi rješavao i teške probleme i bio sa narodom kada je teško.

"Badnji dan i Božić su najradosniji pravoslavni praznici i vrijeme za praštanje i mirenje i vrijeme u kojem moramo kao narod da pokažemo jedinstvo nikoga ne vrijeđaju ni provocirajući", rekao je Vučić.

On je naveo da ne planira da drži govore i da jedine riječi koje može da izgovori jesu da mu je drago što je sa srpskim narodom.

"Mislim da nema razlike između mog oca koji iz Čipuljića ili majke koja je iz Bečeja ili mene koji sam rođen u Beogradu i Srba iz Pljevalja, Herceg Novog, Trebinja ili Banjaluke i Knina. Suština je da mi razumijemo da živimo u različitim državama i da poštujemo te države, ali da pripadamo istom rodu i da pokažemo slogu i jedinstvo", istakao je Vučić.

On je naveo da je Božić dočekivao i u Gračanici, ali u zagrebačkoj Sabornoj crkvi i da želi i da pruži podršku i srpskom narodu u Crnoj Gori. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zgrada ambasade Crne Gore tokom jučerašnjeg protesta bila zaštićena.

On je dodao da crnogorski premijer Duško Marković iznosi notorne neistine o tom događaju, kao i kada kaže da je ugrožena nezavisnost Crne Gore. Vučić je poručio i da Crna Gora ne mora da štiti nezavisnost, jer to niko ne ugrožava, ali i da ne može da uzima srpske svetinje.

"Mi da vam ugrožavamo nezavisnost nećemo, da ratujemo nećemo, da se sukobljavamo sa vama nećemo. Vi ste ti koji ste ugrozili svetinje koje nisu vaše, koje ne pripadaju ni MUP ni vladi Crne Gore, nego narodu i srpskoj crkvi. Kako je bila ugrožena kada smo šitili ambasadu, što zna i njihov ambasador? To sa zastavom nije nešto za pohvalu i čime možemo da se dičimo, ali kako to da nije bila zaštićena ambasada? Crnogorski premijer govori notorne neistine, ali nemojte da govorimo koliko i šta su radili srpskom narodu i šta rade svakog dana", rekao je Vučić.

Izvor:RTCG