Mektić demantovao navode o crnoj listi osoba iz Srbije

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić (SDS) demantovao je danas informacije o postojanju navodne crne liste nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH.

Mektić je kazao da je to "najobičnija izmišljotina, smišljena u kuhinji aktuelne vlasti u Republici Srpskoj", prenio je Klix.ba.

"To je najobičnija glupost i izmišljotina. Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama mislim da nemaju svijetlu budućnost", ocijenio je on.

Beogradske Večernje novosti jutros su objavile da ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić navodno priprema zvaničnu listu s imenima osoba iz Srbije kojima će biti onemogućen ulazak na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Na spisku su navodno, između ostalih, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, novinar televizije "Happy" Milomir Marić, predsjednik pokreta Zavetnici Stefan Stamenkovski, Vojislav Šešelj i mnogi drugi iz različitih sfera društva.

Na pitanje može li pretpostaviti ko kreira takve tekstove, Mektić direktno optužuje aktuelnu vlast u Republici Srpskoj. Ona to radi, kako je kazao, zbog njegove političke principijelnosti.

"To je zbog toga što sam jedan od ljudi u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) koji čvrsto stoji na stanovištu da ne treba ulaziti u bilo kakvu koaliciju sa SNSD-om", istakao je Mektić.

Ministar bezbjednosti BiH smatra da njegovi politički neistomišljenici misle da ga mogu slomiti u njegovim političkim stavovima.

"Misle, ali to naprosto nije moguće", naglasio je on za Klix.ba.

 

Izvor: rtcg