Tramvaj iskočio iz šina, jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula, a šestoro je povrijeđeno u nesreći koja se dogodila na uglu Resavske i Krunske ulice u Beogradu, kada je tramvaj iskočio iz šina.

Reporter RTS-a javlja da je tramvaj na liniji 12L, iz sada neutvrđenih razloga, iskočio iz šina i udario pješaka koji je nastradao. Očevici kažu da je tramvaj prije nego što je sasvim iskliznuo iz šina udario u jedno vozilo.

Teške povrede opasne po život zadobili su vozač tramvaja i vozač automobila "dačia" u koji je tramvaj udario. Oni su prevezeni u Urgentni centar. Četvoro putnika iz tramvaja, među kojima je i trudnica, lakše je povrijeđeno. Ekipe Hitne pomoći i vatrogasci su na licu mjesta, a policija obavlja uviđaj. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je mjesto saobraćajne nesreće i rekao da se ne pamti da se nešto slično dogodilo u Beogradu, ali da postoje sigurnosne kamere, koje će pomoći da se razjasni kako je do nesreće došlo.

"Jedina poruka koju mogu da pošaljem je da svi budemo pažljiviji u saobraćaju da nam se ovakve stvari ne bi ponovile", rekao je Radojčić. Direktor GSP-a Radiša Momčilović, rekao je da je teško u ovom trenutku govoriti o okolostima pod kojima se nesreća dogodila, ali da, prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže, automobil "dačia logan" prošao na crveno svjetlo i udario u prednji dio tramvaja.

"Od siline udarca tramvaj je izletio iz šina, udario u drvo, pokosio pješaka i zaustavio se tik uz zid jedne zgrade. Imamo video snimak u tramvaju i video snimke sa okolnih objekata koji će nam pomoći da rasvijetlimo pod kojim okolnostima se dogodila ova nesreća", rekao je Momčilović.

Izvor: RTCG