Revija ,,Bjelopoljski zlatni ring” okupila boksere iz Crne Gore, zemalja okruženja i Francuske (video)

Bokserska revija ,,Bjelopoljski zlatni ring”, u okviru koje učestvuje 18 parova, održava se danas u etno selu ,,Bali”, povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Ljubitelji boksa danas prate 14 borbi amaterskog, i četiri profi meča boksera iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Francuske.

Jedan od organizatora revije, trener bokserskog kluba ,,Fenix”, Mevludin Mulić, za Radio Bijelo Polje je kazao da je zadovoljan posjećenošću reviji.

,,Nadam se da publika uživa gledajući borbe. Mi smo se potrudili da sve bude na zavidnom nivou, i nadam se da su posjetioci zadovoljni. U etno selu ,,Bali” danas vlada fer plej, i tako će biti do kraja”, podvukao je Mulić.

Član predsjedništva Crnogorskog olipijskog komiteta, predstavnik Lokalne samouprave, Džemal Ljušković, čestitao je prisutnima najznačajniji datum u novijoj istoriji Crne Gore, Dan nezavisnosti.

,,Upravo je ovaj datum bio povod da vrijedni sportski radnici i vlasnici kluba ,,Fenix“ zajedno sa vlasnikom kampa ,,Bali“ organizuju ovu reviju. Nadam se da će ova manifestacija biti podstrek mladim generacijama našeg grada, ali i šire, da se bave ovim sportom, koji je našoj državi dao mnoge šampione. Nažalost, zbog učešća na drugoj reviji, danas neće prisustvovati Miljan Rovčanin, najbolji bokser Srbije, 18 u svijetu, sin vlasnika ovog kampa, ali se zahvaljujem porodici Rovčanin, koja je prepoznala značaj ovakvih ulaganja u svoje rodno mjesto“, naglasio je Ljušković.

Ljušković je uručio zahvalnice organizatorima, i gostujućim ekipama.

Trener bokserske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edis Efendić kazao je da će nastupiti osam boksera iz te države, i to u različitim kategorijama.

,,Ovo je već treći put da učestvujemo na ovoj reviji, došli smo da se družimo, i neka pobijedi onaj koji bude bolji. Imamo veoma dobru saradnju sa Bokserskim savezom Crne Gore, i vjerujem da će ona biti nastavljena u narednom periodu“, dodao je Efendić.

Pehari će nakon završetka revije biti uručeni najboljem bokseru, tehničaru, najborbenijem paru i prelazni pehar koji ostaje u klubu za narednu reviju.

 

 

AUDIO SNIMAK - MEVLUDIN MULIĆ

AUDIO SNIMAK - DŽEMAL LJUŠKOVIĆ

AUDIO SNIMAK - EDIS EFENDIĆ

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto, audio i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE