Trikovi pomoću kojih ćete "prevariti" godine

Da biste izgledali mlađe, održavajte kožu i kosu u dobroj formi "pametnom" njegom i šminkom. Donosimo sedam savjeta za mladoliki izgled.

Lagano šminkanje

Nemojte nanositi mnogo šminke kako biste izbjegli efekat maske. Deblji slojevi šminke opasni su i zato što mogu istaknuti bore i druge nepravilnosti na koži umjesto da ih prikriju. Osvježite lice laganim daškom rumenila toplije nijanse te kremastim ružem ili sjajilom za punije i sočnije usne. Uvriježeno je pravilo da zrela koža ne voli svjetlucavu šminku, ali malim količinama može odlično obasjati lice mladenačkim sjajem.

Čarobna BB krema

Nova generacija toniranih krema, takozvane BB kreme, ujedinjuju svojstva hidratantne kreme i tekućeg pudera, pa usavršavaju ten u tren oka. BB krema istovremeno osvježava ten, tonira poput tekućeg pudera i štiti kožu od štetnih vanjskih uticaja, pa već jednim potezom pruža zdrav i prirodan izgled. Može se nanijeti zasebno ili kao podloga za šminku.

Neka kosa zablista

S godinama kosa postaje umorna, gubi sjaj, mekoću i podatnost, pa je dobrodošla dodatna njega. Kosa će živnuti s tretmanima koji intenzivno hrane, hidratiziraju i obnavljaju vlasi bez otežavanja. Preparati obogaćeni prirodnim biljnim uljima dubinski okrepljuju vlasište, a kosu izvrsno obnavljaju i tretmani s keratinom i kolagenom, građevnim proteinima koje kosa inače prirodno sadrži.

Majstori skrivanja

Podočnjake, crvenilo i druge nepravilnosti na koži lakše je prikriti pametnim korektorima koji se nude u višebojnim kombinacijama u kojima je svaka boja namijenjena prikrivanju određenog problema. Na primjer, zeleni korektor prikriva crvenilo.

Noćna obnova

Koža se noću obnavlja osam puta brže i intenzivnije nego danju, pa to svakako okrenite u svoju korist. Najbolje je vrijeme za regeneraciju kože između ponoći i šest sati ujutro. Dok spavate, pustite da noćne kreme rade za vas punom parom! One su posebno osmišljene da dodatno podstaknu noćni metabolizam kože pomoću energizujućih prirodnih sastojaka. Postoje i posebni tretmani koji se preko noći ostavljaju na kosi kako bi ujutro bila sjajna, podatna i spremna za lako oblikovanje frizure. Takvi tretmani često sadrže eterična ulja, ali nisu masni nego ostavljaju kosu laganom.

Nježno čišćenje

Svakodnevno, temeljno čišćenje lica i uklanjanje šminke prvi je zakon ljepote. Preparati za čišćenje moraju biti što blaži jer s godinama koža postaje sve tanja i osjetljivija. Da bi koža bolje disala i brže se obnavljala, jednom sedmično preporučuje se i blagi piling koji će ukloniti odumrle ćelije.

Kritične zone

Godine najprije odaje područje oko očiju, pa ga pomno njegujte proizvodima koji intenzivno djeluju protiv bora, podočnjaka i podbuhlosti. Svakako njegujte i gornje i donje vjeđe, a kremu nanosite laganim, kružnim kretnjama jer je koža oko očiju izuzetno tanka i osjetljiva. Licu je uvijek dobro priuštiti i intenzivnije tretmane poput maske (barem jednom sedmično) i seruma. Znakovi starenja izraženi su i na vratu i rukama, pa i njima priuštite intenzivnu njegu. S godinama se na koži pojavljuju smeđe mrlje (pigmentacija) koje se mogu smanjiti preparatima za izbjeljivanje. Takva kozmetika sprečava stvaranje pigmenta melanina i ujednačuje ten.

Izvor: Nezavisne novine