Džiu džicu sportisti prednjače u neolimpijskim sportovima

Džiu džicu sportisti prednjače u neolimpijskim sportovima te da ostvaraju zaista izuzetne uspjehe na najprestižnijim takmičenjima širom svijeta, istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Janović je ugostio danas džiu džicu reprezentativce povodom osvojenih rezultata na svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju.

"Ponosni smo na činjencu da je Crna Gora jedina država u region koja kroz stipendije i premije vrednuje ostvarene rezultate sportista u neolimpijskim sportovima, te podržava i podstiče iste da istraju u svom radu i daljem napretku", ističe Janović.

Ministarstvo sporta i mladih, ističe se, u kontinuitetu nagrađuje, kroz premije i stipendije, veliki broj crnogorskih džiu džicu reprezentativaca.

Na prijemu kod Ministra prisustvovali su predsjednik Džiu džicu saveza Ranko Vukotić i sportisti Dejan Vukčević, Arso Milić, Stefan Vukotić, Vuk Dragutinović, Aleksandra Popović, Biljana Mitrović i Anastasija Petrović.

"Predsjednik Džiu džicu saveza Ranko Vukotić, kao i nagrađeni rprezentativci, zahvalili su ministru Janoviću na značajnoj podršci i odgovornom odnosu Ministarstva prema ovom sportu", navodi se u saopšenju Ministarstva.

 

Izvor:rtcg