Jelena Gavrilović: Uloge su od mene napravile fatalnu ženu

Jelena Gavrilović je neko ko svojim ulogama, svestranošću i pojavom definitivno skreće pažnju, kako javnosti tako i medija, pa je enigmatičnost ove glumice vrlo privlačna, bez obzira da li je u pitanju posao ili privatni život. Serija „Istine i laži“ joj je donijela veliku popularnost koja ne jenjava ni kroz nove projekte kao što je aktuelni „Crveni mesec“.

Olga Nikolajevna je njena aktuelna uloga u toj seriji iza koje stoji TV Pink, a čija je radnja smještena u 1913. godinu.

“Volim da igram žene iz određene epohe, a kada je lik zaista i postojao, kao kneginja Olga, onda imate smjernicu u kom pravcu da ga istražujete. Velika je inspiracija kada igram žene koje su bile vrlo napredne za svoje vrijeme. Zaista volim da radim i za mene je svaki projekat poseban. Volim da istražujem uloge i da otkrivam u sebi nešto novo”, priča Jelena.

Ona će ponovo zaigrati u sapunici “Istine i laži”, projektu čija je popularnost iznenadila poznatu plavušu.

“Ta serija je svima veoma draga, jer je iznenadila tolikom popularnošću od samog početka. Igram i u najnovijoj sezoni i svi jedva čekamo početak snimanja i novi zaplet. Donijela mi je veliku pažnju javnosti i nova prijateljstva među kolegama”, kaže Jelena koja je u toj seriji igra negativku Tatjanu Milenković.

“Negativcima uvijek treba malo više ući u suštinu, otkriti razlog zašto su postali tako loši, što otkriva ljudsku ranjivost, tako da je tu uvijek u pitanju borba dobra i zla, i samim tim, takvi likovi su možda i zanimljiviji za gledanje. Za moj lik u “Istinama i lažima” volim da kažem da svi “vole da je mrze”.

Iako nekima djeluje kao tajanstvena, hladna i arogantna žena, kakve često igra, Jelena to nikako ne prihvata.

“Neke uloge su od mene, možda, napravile fatalnu ženu, a ja sam zapravo sve suprotno. Komunikativna sam i otvorena, nikako hladna, i volim da se družim. Možda će neke nove uloge promijeniti taj imidž. Ali, ako ljudi misle da ste onakvi kakva vam je uloga, to kompliment za glumca. U svaku ulogu morate da ubacite nešto svoje, ali sam privatno potpuno drugačija. Čak mi je i zanimljivo kada sretnem ljude koji misle da sam hladna, pa se iznenade kad me upoznaju”, objašnjava glumica i otkriva da bi voljela da se u budućnosti posveti muzici.

“Možda bih mogla više da se posvetim muzici i pjevanju, ali nikako da nađem vremena. Taj dio mene još uvijek nije do kraja izražen, ali srećom imam uloge u kojima mogu da pjevam”, kaže Jelena koja je talenat za pjevanje pokazala u muzičkom šou programu humanitarnog karaktera Tvoje lice zvuči poznato.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković