Dženifer Aniston: Dugo sam se borila da dokažem da sam više od Rejčl

Glumica Dženifer Aniston kazala je da je željela da pobjegne od lika koji je tumačila u “Prijateljima”, Rejčl Grin. Koliko god voljela tu ulogu i sitkom, smatrala je da kao glumica može dati svijetu mnogo više.

“Nisam mogla da skinem s leđa Rejčl Grin. Nisam mogla da pobjegnem od nje. Uvijek sam bila samo Rejčl iz “Prijatelja”, a serija je konstantno na TV-u. Ponekad bih poželjela da kažem “Prestanite da prikazujete je*enu seriju. Borila sam se sa samom sobom i da dokažem da sam više od uloge u “Prijateljima”, rekla je Dženifer za Hollywood Reporter.

U drami “Dobra djevojka” vidjela je šansu da dokaže to o čemu je govorila. Gledala je na taj projekat kao na olakšanje, ali ju je u jednom trenutku uhvatila panika kada je krenula da snima jer je razmišljala “Šta ako sam zaista samo djevojka iz stana sa ljubičastim zidovima u Njujorku”.

Film je snimila uglavnom radi sebe i da dokaže da je više od Rejčl ali: “Bilo je zastrašujuće jer sam to radila pred očima cijelog svijeta”.

“Dobra djevojka” je donijela Anistonovoj nekoliko nagrada i odlične kritike za glumu u tom ostvarenju.

Nedavno je u razgovoru sa Lisom Kudrou, koja je tumačila lik Fibi Bufe, rekla da voli kada naiđe na neku od epizoda “Prijatelja”, ali da joj je draže da gleda bluperse, što je i Lisa potrvrdila da radi.

 

Izvor I foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić