Kožna jakna, bezvremeni modni klasik

Početak nove godine i približavanje nove sezone u modni svijet ponovno su unijeli dašak osvježenja, a u nama probudili dozu uzbuđenja oko kreiranja savršene garderobe. Ipak, šopingu još pristupamo s dozom opreza, izbjegavajući nepotrebne investicije i s fokusom na ležerne odjevne komade u kojima i provodimo najviše vremena.

U potrazi za najboljim odjevnim komadima koje u svoje garderobe možemo dodati na početku ove godine i u susret proljećnoj sezoni istaklo se nekoliko jasnih favorita. Uz novu trenerku, u kojoj ćemo poželjeti provesti svaki dan, i nekoliko sličnih basic modela, u centru modnog svijeta i modnih želja sada se nalaze i modni klasici. I dok ćemo s kupovinom većine proljećnih modela pričekati, modni klasici investicija su koja će nam se uvijek, prije ili kasnije, isplatiti.

Baš poput trendova, modni klasici mijenjaju se iz sezone u sezone - nakon vunenih kaputa, džempera, šalova i kapa, prvi proljećni dani u naše će ormare unijeti osvježenje u obliku laganijih i prozračnijih modnih favorita. Na vrhu liste proljećnih modnih klasika, ali i odjevnih komada koje ćemo prve dodati u svoju garderobu na početku proljećne sezone ističe se dobra proljećna jakna.

Bez obzira na to kakvo nas proljeće čeka, jakna će biti nezaobilazan dio naših kombinacija svaki put kad izađemo iz kuće, zbog čega je svoje mjesto pronašla u baš svakoj kolekciji. Uz baloner, kao vječno privlačni modni klasik s naglašenom dozom elegancije, među najboljim jaknama za proljećnu sezonu istakla se i ultimativna jakna - kožna jakna.

Svestrani karakter kožne jakne

U klasičnom biker modelu svoje mjesto pronašla je u garderobama najvećih filmskih buntovnika i rokera, ali i u ormarima umjetnika i  djevojaka koje prate modne trendove. Kožna jakna oduvijek se isticala kao oličenje "cool stila". Buntovničkim izgledom i svestranim karakterom osvaja i ovog proljeća.

Povratak kožne jakne u modni svijet i naše ormare najavile su i prve proljećne kolekcije. Od luksuznih modnih kuća i dizajnera do pristupačnih brendova, kožna jakna vraća se u pregršt odličnih modela među kojima će baš svatko pronaći onaj savršeni za svoj proljećni ormar i izled. Djevojke opuštenijeg modnog izražaja će birati biker mood, a ljubiteljke klasike modele pročišćenih linija. Retro prizvuk pronaći ćemo u modelima od brušene kože i u raskošnim smeđim tonovima, dok će se kao najodvažniji istaknuti oni u jarkim bojama ili trendi modelima poput shacket jakne.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila: Jasminka Mulić