Da li ste spremni za novi film o Petru Panu?

Pred nama je još jedna filmska najava, i mada pretpostavljamo da ste pomislili da je riječ o animiranom filmu, ovoga puta to nije slučaj. Naime, kompanija Disney+ za narednu godinu priprema premijeru ostvarenja čije je snimanje već otpočelo u Kanadi. Za režiju je ovoga puta zadužen Dejvid Loueri, a producent je Džim Vitaker. Ukoliko se osvrnemo u prošlost, izdvajamo to da je 1953. godine prikazan animirani film, inspirisan romanom Džejmsa Metjua Barija.

U novoj verziji filma, gledaćemo avanture djevojčice Vendi, koja zbog sukoba sa roditeljima sa braćom odlazi u zemlju Nedođiju. Tamo upoznaje Petra Pana, koji ne želi da odraste i izgleda nestvarno, poput kapetana posade koja se otiskuje na čaroban i opasan put. Porodice su daleko od njih i ne mogu da im pruže udobnost doma.

Kada je riječ o ulogama, glavne su povjerene: Džudu Lou (kapetan Kuka), zatim Jari Šahidi (Zvončica), Ever Anderson (Crna udovica), Mili Jovović (Vendi) i Aleksandru Moloniju (Petar Pan).

Pored pobrojanih glumaca, u ekipi su i: Moli Parker, Alan Tjudik, Džošua Pikering, Jakobi Đupe, Alisa Vapanatank i Džim Gafigan.

Reditelj je povodom rada na ovom ostvarenju izjavio da je uzbuđen, jer ni sam nije želio da odraste, ali i zbog toga što priča objedinjuje ljubav, pustolovine i maštu iz pera Džejmsa Metjua Barija. Zatim je dodao i to da je mu je drago što će novim generacijama pružiti svoje viđenje likova, koje tumače sjajni glumci.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković