Sve o novom filmu Pedra Almodovara i Penelope Kruz

Kao što su mediji prije godinu dana najavili, pred nama je novi film dobitnog tandema Pedro Almodovar-Penelope Kruz, kojima su se pridružile Milena Smit i Aitana Sančez Hihon. Na radost svih fanova, snimanje je zaokruženo u maju, pa nas premijera očekuje do kraja ovog ljeta. Više detalja o ostvarenju naslovljenom Madres Paralelas moći ćete da pročitate u nastavku.

Reditelj se publici prošle godine predstavio filmom The Human Voice, sa Tildom Svinton u glavnoj ulozi. Iako su uslovi na papiru bili nepovoljni, postignut je uspjeh, a sada je vrijeme za novu žensku priču.

Prema pisanju kompanije El Deseo, Hanis i Ana upoznaju se u bolnici prilikom porođaja. Jedna je u srednjim godinama, i srećna je zbog prinove na putu, a druga tinejdžerka, puna sumnji i žaljenja. Objema se desila neplanirana trudnoća, što ih zbližava i njihov odnos postaje prijateljski. Naravno, očekuju nas zapleti i neočekivani obrti. Za lokaciju je izabran Madrid, a radnji doprinosi i samo lokalno stanovništvo, ako je vjerovati rediteljevom bratu Agustinu Almodovaru.

Pored glumica koje smo spomenuli, uloge tumače i: Rosi de Palma, Israel Elehalde, Hulijeta Serano, Inma Ohoa i Danijela Santijago.

Premijera u Španiji zakazana je za 10. septembar, samo tri mjeseca nakon završetka snimanja. Međutim, potvrđena je informacija će Pedro Almodovar otvoriti Venecijanski festival, početkom devetog mjeseca. Naravno, Madres Paralelas ući će u trku za nagradu Zlatni lav, mada konkurencija neće biti nimalo laka. Pred nama su i ostvarenja Dune i Spencer, iza kojih stoje Deni Vilnev, odnosno Pol Tomas Anderson.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković