Megan Markl je od malena maštala da postane druga princeza Dajana

Princ Hari i Megan Markl postaće snažan aktivistički par koji će redefinisati britansku monarhiju za novi naraštaj, tvrdi biograf buduće princeze Endrju Morton.

Bivša američka glumica biće dio “fantastične četvorke” mlađeg naraštaja u srcu kraljevske porodice i ima svoje ideje o tome kako ta institucija može da se promijeni, kaže Morton u intervjuu za AFP.

Hari, peti u naslednom redu do trona, i Markl vjenčaće se u Vindzoru 19. maja

“Megan i Hari će biti snažan par. Zajedno mogu donijeti promjene”, smatra Morton.

Pošto je visoko u redu za britansku krunu, Hariju je bilo potrebno odobrenje Elizabete II, njegove bake, za brak.

“Prije nekoliko godina, kada je Hari bio pijanac koji se teturao izlazeći iz klubova, kraljica bi drugim naočarima gledala na ideju da se oženi razvedenom američkom glumicom”, rekao je Morton. Ali oko toga sada nije bilo problema.

Megan Markl bila je od 2001. do 2013. udata za holivudskog producenta Trevora Englsona.

U knjizi Morton citira prijateljicu iz djetinjstva koja tvrdi da je Markl oduvijek bila zadivljena kraljevskom porodicom i da je htjela da postane princeza Dijana 2.

Morton objašnjava da između stidljive Dijane, kojoj je bilo 20 kad se udala za Čarlsa, i 36-godišnje holivudske profesionalke nema sličnosti.

Markl je fokusirana, ambiciozna, formirana osoba, uspješna glumica, blogerka i portparolka UN-a za ravnopravnost polova.

“Vrlo je sabrana, elokventna, brižna”, kaže Morton.

Dodaje kako će morati malo suzbiti svoj aktivizam jer se pridružuje apolitičnoj kraljevskoj porodici, ali “ona tačno zna u šta se upušta”.

“Biti dio monarhije nije sprint nego maraton. Ona je toga svjesna”, kazao je Morton.

On tvrdi i da je dinamika između Harija i Megan radikalno drugačija nego u ranijim prinčevim vezama.

izvor:cdm