Brkovićima i Popoviću pritvor još dva mjeseca

Biznismenu Draganu Brkoviću i njegovim sinovima Borisu i Bojanu, kao i izvršnom direktoru kompanije "Vektra“ Miliću Popoviću produžen je pritvor još dva mjeseca zbog sumnje da su, prilikom privatizacije hotelsko-turističkog preduzeća „Boka“, malverzacijama nanijeli štetu ovoj kompaniji, saopšteno je Pobjedi iz Višeg suda.

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.

HTP „Boku“ je 2007. godine privatizovala „Vektra Montenegro“, koja je u vlasništvu biznismena Dragana Brkovića.

„Vektri Montenegro“ je tada prodatao 59 odsto državnih akcija u HTP „Boka“ za 22,2 miliona eura, uz najavu investiranja od najmanje 50 miliona.

Bivši radnici „Vektra Boke“ su podnijeli krivične prijave protiv kompletnog menadžmenta, a od Vrhovnog državnog tužilaštva i specijalnog tužioca Milivoja Katnića su tražili da ispitaju privatizaciju bivšeg HTP „Boka“ i sudbinu 60 miliona eura položene garancije u privatizaciju tog preduzeća.

Predstavnik bivših radnika Đorđe Rajak kazao je ranije da radnicima nije povezano 800 godina radnog staža, da mnogim radnicima nedostaje 14-15 godina staža zbog čega mnogi ne mogu u penziju ili zbog toga primaju privremene od oko 140 eura mjesečno.

Izvor: Rtcg