Bijelo Polje se oprostilo od Veselina Merdovića: “Pamtićemo ga po dobru i ljudskosti, u našem sjećanju će živjeti vječno” (video)

Komemorativna sjednica povodom smrti  istaknutog društveno - političkog radnika, direktora Uprave javnih prihoda Opštine Bijelo Polje, Veselina – Veska Merdovića, održana je danas u Centru za kulturu.

Minutom ćutanja veliki broj sugrađana i prijatelja porodice Merdović, odao je poslednju poštu Veselinu, koji će, kako je istakao i predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, ostati upamćen kao skroman i častan čovjek.

“Veska sam upoznao prije svega kao građanina ovog grada i privrednika, a prvi utisci koje sam stekao o njemu su to da je smiren, ugledan i častan čovjek, koji je uvijek radio po zakonu i koji je uvijek bio spreman da pomogne svima koliko god može. Kasnije, kao kolega potpredsjednik i kao predsjednik Opštine, samo sam se dodatno ubijedio u te stavove. Njegova slika će nam neizbrisivo ostati u sjećanju, kao primjer kakav treba da bude opštinski i državni službenik, sin, brat, rođak, kum, komšija..”, kazao je predsjednik Smolović.

Predsjednik je kazao i da je Veselin – Vesko Merdović bilježio izvanredne rezultate na poslovnom polju, zbog čega je bio posebno poštovan.

“Zavrijedio je i treći mandat direktora Uprave javnih prihoda, što je rijetkost. Iako je bio izuzetno skroman prema sebi, sa druge strane bio je veoma izdašan prema kolegama. Ne samo da je volio svoj grad i državu, već i svoju mjesnu zajednicu, a posebno Rastoku, te se uvijek trudio da pomogne mještanima. Radovali smo se da i ove godine zajednički uradimo nešto za Rastoku, ali nije uspio to da vidi, mada znam da su mu sve komšije i mještani zahvalni”, rekao je Smolović.

Od Veselina Merdovića danas se oprostio i njegov dugogodišnji kolega Abaz Kujović, koji je rekao da njegovom preranom smrću najviše gubi cijenjena porodica, ali i cijelo Bijelo Polje.

„Živio je kratko, ali je ostavio svijetao trag, koji će vječno živjeti u svima nam koji smo ga poznavali“, rekao je Kujović.

Podsjetio je da je rođen u uglednoj porodici Merdović, od oca Aleksandra i majke Milke, u kojoj se vaspitavao na vrijednostima čiji je zajednički imenitelj čojstvo, časnost i poštenje.

Tu porodičnu školu života uspješno je nadograđivao obrazovanjem, koje je 2007. krunisao diplomom Ekonomskog fakulteta u Podgorici, te se nošen ljubavlju prema zavičaju, vratio u Bijelo Polje da stečeno znanje stavi u službu razvoja svog grada.

„Sjećam ga se kao mladog pripravnika, koji je posao shvatio kao nadogradnju školovanja. Prema poslu bio je odgovoran, u svakom potezu oličavala se stručnost i ljudskost. Bio je od onih ljudi koje funkcija nije činila velikim, već je on davao ugled funkciji. Radio je psolove u kojima je ostvarivanje prava građana bilo jako naglašeno, a njegova sposbnost da usaglasi opšti društevni interes i potrebe građana može služiti kao primjer ljudma koji obavljaju poslove od državnog interesa. Takav odnos prema radu i ljudima preporučio ga je za funkciju direktora opštinske Uprave javnih prihoda. I kao rukovodilac, prije svega, bio je radnik koji služi građanima i državi“, naglasio je Kujović.

Puno energije, kako je napomenuo, poklonio je i poslovima u MZ Rasovo i svojoj rodnoj Rastoci,a da pri tome nije ni u jednom segemntu zapostavio porodicu.

„Bio je dobar sin, brižan brat i suprug. Sudbina je htjela da u braku sa uglednom poslenicom kulture Slađanom Bubanjom ne ostavi potomstvo, a time je naša tuga još veća. Pamtićemo ga po dobru i ljudskosti i u našem sjećanju će živjeti vječno“, istakao je Kujović.

Veselin - Vesko Merdović preminuo je juče,  u 47. godini,  poslije kraće bolesti izazvane virusom korona.

 

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić