Predstavljen novi serijal TV serije "Slozna braca"

Dugo očekivan nastavak čuvene TV serije "Složna braća" autora Dr Neleta Karajlića danas je u Beogradu predstavljen medijima u vidu premijerne projekcije prve epizode.

Serijal "Složna braća - The Next Generation" od novih 12 epizoda će početi da se prikazuje od 4. januara.

Autorska i glumačka ekipa je u Kombank Dvorani prisustvovala pretpremijeri prve epizode koja se decenijama kasnije nadovezuje na antologijsku humorističko-satiričnu mini seriju iz 90-ih godina, uz koju su odrasle i sazrijevale mnoge generacije.

Scenarista i autor nove verzije serije, slavni muzičar Dr Nele Karajlić obratio se prisutnima u punoj sali 6 Kombank Dvorane i objasnio da je pandemija virusa korona učinila svoje, tako da je sa svojim sinom Srđanom Jankovićem napisao svih 12 nastavaka moderne varijante.

Ispricao je da mu je jedan od izvršnih producenata serije Nenad Okanović, inače glumac i jedan od domaćina kviz šou programa "Ja volim Srbiju" (RTS 1) sa Neletom, prije nekoliko godina predložio da rade ovaj projekat.

"Kada sam čuo tu ideju, mislio sam da mi je kolega lud i onda sam shvatio da nisam jedini. Hvala producentu ETM kao i Telekomu Srbija što su prepoznali kvalitet naše priče i što smo projekat snimili. I dalje mi je neverovatno da smo uspeli, jer sam mislio da je nemoguće da se ovo desi", naveo je Karajlić, odnosno Nenad Janković, kako mu je pravo ime.

Mnogim kolegama i predstavnicima medija je puštena prva epizoda na specijalnoj projekciji i u 45 minuta je zabavila gledaoce kroz dinamičan sitkom o nekoliko junaka koji u aktuelnom trenutku imaju dojavu da će neko u kafanu "Složna braća" donijeti mističnu 7G mrežu. Tako nastaje pometnja i niz komičnih situacija, presjek studije karaktera i mana likova iz bivših republika stare Jugoslavije.

Pretpremijeri serijala je prisustvovao generalni direktor Telekoma Srbija - Vladimir Lučić, glumci Nataša Ninković, Marko Gvero, Andrija Kuzmanović, Ljubiša Savanović, Milan Kovačević, Amar Ćorović, Maja Čampar, Miljan Prljeta, producenti Nenad Okanović, Bojan Ivković i Nenad Pirnat, režiser Milorad Milinković, i mnogi drugi.

Po uzoru na prvi serijal priča na duhovit način predstavlja mentalitet naroda i pojedinaca na teritoriji bivše Jugoslavije kao prava satira, što je bila i "Top lista Nadrealista".

Originalna mini serija "Složna braća" od 7 epizoda snimljena je 1995. godine, takođe po scenariju Dr Neleta Karajlića, koji je tada i glumio u serijalu i režirao ga uz Nikolu Pejakovića Kolju i Olega Novkovića.

Upravo je Kolja jedan od glumaca i nove verzije, kao što su u obje varijante prisutni i Nataša Ninković i Zoran Cvijanović u drugim rolama.

Pejaković se javio putem video linka, jer je bio spriječen da dođe, usljed nedavno preležanog virusa korona.

"Prvo da se izvinim svima što nisam mogao da prisustvujem premijeri serije, morao sam ostati u Banja Luci. Čim su me zvali Nele i ekipa, bio sam oduševljen što će se snimati nastavak 'Složne braće', prvi je utisak Pejakovića, autora i glumca zapaženih serija 'Meso', 'Kosti' i trenutno aktuelne 'Advokado'", istakao je Nikola Pejaković.

U originalnoj seriji 1995. su tada igrali i pokojni Žika Milenković, Davor Dujmović, pjevač Vladimir Savčić Čobi.

Emitovanje 12 epizoda na kanalu Superstar TV počinje 4. januara.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković