Denzel Vošington htio da postane doktor pa se predomislio

Denzel Vošington je danas jedan od najvećih imena Holivuda, ali njegov put je mogao da bude potpuno drugačiji da je nastavio sa svojim studijama medicine.

Denzel, koji danas puni 67 godina, a ime je dobio po svom ocu, Denzelu Hejzu Vašingtonu starijem. Njegov otac pak svoje ime je dobio po doktoru koji je učestvovao u porođaju njegove majke, doktoru Denzelu.

Da li zbog toga ili nekog drugog razloga, Vašington je nakon srednje škole odlučio da pokuša da postane doktor. Na studijama je, međutim, otkrio da ga gluma mnogo više zanima. Navodno je izabrao ovaj predmet samo jer je čuo da on lako donosi dobre ocjene.

Početak Denzela Vošingtona bio je u pozorištu, nakon čega je uslijedio veliki prodor na emisije na TV-u, dok je istovremeno postavljao temelje za impresivnu filmsku karijeru.

A prije petnaestak godina u emisiji Opre Vinfri je Vošington ispričao zanimljivu anegdotu iz svoje mladosti. Naime, kada je imao 22 godine, sjedeći u salonu ljepote njegove majke, najednom je primijetio da jedna gospođa zuri u njega. Bila je to osoba za koju su vjernici iz lokalne crkve vjerovali da je prorok. Na komadu papira, ona je napisala svoje proročanstvo i brojeve 1975 i 28, a onda je Vošingtonu rekla da će uskoro postati slavan, proputovati cijelu planetu i upoznati milione ljudi.

Majka Denzela je preminula ove godine.

"Majka je prva prava ljubav sina. Sin, posebno taj prvi sin, posljednja je prava ljubav majke", rekao je Denzel gostujući u jednom tv-emisiji prilikom koje se i rasplakao.

Glumac se ispričao drhtavim glasom i pustio nekoliko suza. Zatim je naveo da je njegova majka uvijek bila tu tokom njegovog života i karijere, ali da je sada nema više, pa je ponovo zaplakao i zatražio maramicu od voditelja.

Denzel je u nedavnom intervjuu za "Njujork tajms" objasnio da se fokusira više na sam rad nego na Holivud.

"Holivud je ulica. Živim u Los Anđelesu. Ne živim u Holivudu. Ne znam šta misli Holivud. Nije to društvo koje se okuplja utorkom", rekao je glumac.

Ono što je karakteristično za Denzela Vošingtona jeste da njegov stav ni poslije toliko godina nisu pokolebala jarka svjetla i prelepi ljudi iz holivudskog svijeta. Iako nije 'pustinjak', Denzel ipak ne dolazi svakodnevno u posjetu filmskom komšiluku Los Anđelesa.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković