"Svom sinu mogu ponuditi mudrost" - David Foster o roditeljstvu u trećoj deceniji života

Muzički producent David Foster nedavno je izjavio za strane medije kako je malo drugačije odgajati dijete u 73. godini, nego kada je bio mlađi.

Kanadski muzičar David Foster još uvijek se navikava na ulogu oca svom dvadesettromjesečnom sinu Renniju. Kako kaže voli svoje kćerke, ali imati sina je malo drugačije u odnosu na kćerke.

"U ovom trenutku mog života opet je drugačije. Ni bolje ni gore, samo drugačije. I dalje radim, još uvijek me nema puno, ali možda mi je vrijeme malo dragocjenije jer imam više puta iza sebe nego sada ispred sebe", izjavio je Foster za medije.

Foster kaže da je potrebno strpljenje da bi bili roditelji malog djeteta u 73. godini. Priznaje da ovu vrlinu nije imao dok je odgajao svojih pet kćeri. Navodi kako nije imao strpljenja dok je bio mlađi te kaže kako je često bio nedostupan i arogantan. Foster je 2021. godine dobio sina Rennieja sa 35 godina mlađom suprugom Katharine McPhee, nakon što je već odgojio šest odraslih kćeri iz prethodnih veza: Allison, Amy, Saru, Erin i Jordan.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković