Mornar pobjedom protiv Jedinstva započeo odbranu titule

Košarkaši Jedinstva poraženi su večeras na gostovanju Mornaru rezultatom 102:80, u utakmici prvog kola Super lige.

Kapiten Jedinstva, Danilo Drašković, čestitao je ekipi Mornara na zasluženoj pobjedi.

„Dobro smo počeli večerašnju utakmicu, imali smo dobar rezultat sve do sredine druge četvrtine, ali su domaći ipak dodali gas i riješili utakmicu u svoju korist. Svi igrači su dobili priliku, i iskoristili su je na pravi način“, istakao je Drašković.

On je dodao da njegov tim za dva dana očekuje jedna velika utakmica, u kojoj će dočekati evroligaša Budućnost Voli u svojoj dvorani, a kapiten je pozvao navijače da dođu u što većem broju i uživaju u dobroj košarci.

Najefikasniji u timu Mornara bili su Marko Mugoša i Vukota Pavić sa po 15 poena, pratili su ih Mićović sa 12 i Mijović sa 11.

Kod Jedinstva najbolji je bio Arso Leković sa 19 poena, 6 skokova i 7 asistencija, Luka Čović upisao je 13, 12 je postigao kapiten Drašković, dok je 11 poena dodao Tomašević.

Mladi košarkaš Jedinstva, Antonio Rabrenović, sa svojih 13 godina, postao je najmlađi strijelac u jednom meču Super lige u istoriji.

Košarkaši Jedinstva u narednom kolu, kao što je već naveo kapiten Drašković, dočekuju evroligaša Budućnost. Taj meč se igra u subotu sa početkom u 19 časova.

KK“Mornar“: Ivan Jelenić 8, Strahinja Mićović 12, Marko Mijović 11, Marko Mugoša 15p 4sk, Vlado Marljukić 6, Vukota Pavić 15p 7sk, Radoje Vujošević 8, Lazar Pavićević 3, Balša Živanović 6, Nemanja Vranješ 9, Nikola Rebić 3, Uroš Luković 6p 7 sk Trener: Mihailo Pavićević

KK“ Jedinstvo“: Luka Čović 13, Filip Ljujić 2, Arso Leković 19p 6sk 7as, Vladimir Tomašević  11p 9sk, Mihailo Bošković, Vasilije Vučinić 2, Stefan Knežević  9p 9sk, Antonio Rabrenović 2, Balša Pavićević, Danilo Drašković 12p 5sk, Miloš Milošević 10p 5 sk, Vasilije Šćepanović  Trener: Dejan Srzić

Sudije: Radoš Savović, Zoran Radulović, Ivana Radinović

Autor: Bojan Šutović

Foto: redakcija RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE