Kup Crne Gore za rukometaše i rukometašice 20. i 21. maja, klub Jedinstvo očekuje podršku sugrađana

Finalni turnir Kupa Crne Gore za rukometaše i rukometašice igra se u Bijelom Polju 20. i 21. maja, u spotskoj dvorani u Nikoljcu, saopšteno je na današnjoj konferenciji koja je održana u press centru hotela Bijela Rada.

Sportski direktor kluba ,,Jedinstvo", Željko Rmandić, kazao je da će tokom dva dana Kupa biti održane polufinalne utakmice u ženskoj i muškoj konkurenciji. 

,,Nadam se da će po tom pitanju, kao i do sada, Bijelo Polje biti dobar domaćin. Uvijek smo pravili jedan sportski i kulturni ambijent, gdje je posjećenost bila izuzetna i uvijek na visokom nivou podrške sa tribina. Pred početak finalne utakmice Kupa biće uručena priznanja najboljim u protekloj godini, i ovim putem pozivam navijače da dođu u što većem broju da nas podrže u veoma važnom meču", istakao je Rmandić.

Trener rukometnog kluba ,,Jedinstvo", Radoje Lekić, kazao je na današnjoj konferenciji da će u polufinalu pobijediti ekipa koja bude imala više želje i motivacije. 

,,Kup utakmice je teško definisati, dobar ili loš dan nekih igrača, sve to utiče. Kao trener nemam pravo da obećavam velike ciljeve, ali mogu obećati da će moji momci dati sve od sebe na terenu kako bi došli do što boljeg rezultata, a cilj je jasan. Respektujemo sve protivnike shodno tabelarnoj poziciji od ove godine, možda je ovo finale prije finala, ali sve četiri ekipe imaju dobre šanse", naveo je Lekić. 

O atmosferi u ekipi i očekivanjima, danas je govorio kapiten kluba ,,Jedinstvo", Bojan Varagić, koji je istakao da im je već uspjeh što su učesnici ovog Kupa. 

,,Utakmica protiv Komova biće veoma teška za nas, jer ih ove godine ni jednom nijesmo pobijedili. Dvije nedjelje se aktivno pripremamo i mogu obećati da ćemo dati sve od sebe kako bi osvojili trofej", dodao je Varagić, i pozvao navijače da ih podrže.

Prvog dana turnira, 20. maja, u polufinalu će se sastati Budvanska rivijera i Partizan od 16:30 , dok će  Jedinstvo i Komovi igrati od 19 časova. Drugog dana, od 15 časova odigraće se finale u ženskoj konkurenciji, u kojem će snage odmjeriti ekipe Budućnost i Budućnost II. Tri sata kasnije na programu je finale za muškarce.

Sportski direktor kluba ,,Komovi", Srđan Radunović, čestitao je domaćinu na organizaciji turnira Kupa. 

,,Izražavam zadovoljstvo što se Kup igra baš na sjeveru zemlje. Mi smo veliki prijatelji sa klubom ,,Jedinstvo", uvijek smo tu jedni za druge. Potrudićemo se da pokažemo zašto je rukomet sport broj 1 u našem gradu. Mi smo što se tiče nas ispunili svoj  cilj, i moji momci su pokazali da rukomet ne igra samo novac i uslovi, već srce i ljubav prema tom sportu", istakao je trener Radunović.

 

Kapiten ekipe ,,Komovi", Milija Kastratović, na današnjem pressu je kazao da su ove godine odigrali sjajnu sezonu.

,,Htjeli smo da postavimo jednu stepenicu više, i bio nam je cilj da ove godine uzmemo poziciju u ligaškom dijelu, ali smo se našli na drugom mjestu. Ekipa Jedinstva je veoma iskusna i jaka, iako smo ih tri puta savladali. Njima prepuštam ulogu favorita, ali igraćemo svim srcem i pokušati da pobijedimo", iskren je Kastratović.

Finalni turnir organizuje MRK  “Jedinstvo” u saradnji sa rukometnim savezom Crne Gore i opštinom Bijelo Polje.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i audio: Dalibor Rakočević 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE