Crna Gora bolja od Farskih Ostrva

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je večeras u Farumu Farska Ostrva 24:21, u utakmici petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Lavovi” su upisali drugu pobjedu i sada imaju samo bod manje od drugoplasirane Ukrajine.

Naša selekcija će tako u nedjelju u "Morači" igrati protiv Ukrajinaca odlučujući meč za odlazak na smotru najboljih kontinentalnih reprezentacija.

"Lavovi” moraju da osvoje makar bod kako bi bili jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Pobjeda donosi drugo mjesto u grupi 8, dok bi eventualni poraz značio eliminaciju...

Što se večerašnjeg meča tiče, "lavovi" su sredinom prvog poluvremena poveli i sve do kraja su kontrolisali dešavanja na parketu.

Nakon 30 minuta vodili smo sa 11:9, da bi u drugom dijelu u nekoliko navrata imali četiri gola prednosti, pa smo mirno priveli meč kraju do konačnih 24:21.

Miloš Vujović je večeras odigrao simultanku sa Faranima, postigao je čak 11 pogodaka, Vladan Lipovina je postigao četiri, dok je Nebojša Simić upisao 14 odbrana.

U selekciji Farskih Ostrva, koji je u Podgorici osvojio jedini bod u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, najbolji je bio Jonas Djuhas Gunarson sa šest pogodaka.

Izvor: RTCG