Bjelopoljke spremne za Eurobasket

Crnogorska ženska košarkaška reprezentacija priprema se za predstojeći Eurobasket, koji se od 27. juna do 7. jula igra u Letoniji i Srbiji, a boje naše države braniće i Bjelopoljke Božica Mujović i Slađana Raković.

Iako je na širem spisku selektorke Jelene Škerović, pored Mujović i Slađane Raković, bila i Kristina Raković, ona će Eurobasket  propustiti  zbog  povrede.

Košarkašice Crne Gore na Eurobasketu će igrati u grupi B, u kojoj će snage odmjeriti sa Švedskom, Francuskom i Českom, a nova plejmejkerka španske Extramadure, Božica Mujović, za Radio Bijelo Polje kazala je da je tim spreman za veliko takmičenje.

“U grupi smo sa Švedskom, Francuskom i Češkom. Francuska je sigurno favorit za osvajanje zlatne medalje, ali nećemo se predati. Švedska i Češka takođe imaju dobre timove, ali to su reprezentacije protiv kojih ćemo tražiti šansu za prolaz dalje. Pripreme teku u najboljem redu, odigrali smo nekoliko kontrolnih utakmica, u kojima smo pokazali da možemo da pariramo svim protivnicma“, dodala je Mujović.

Slađana Raković, koja je prošle sezone nastupala u američkom koledž timu Vajoming,  kazala je da će crnogorska reprezentacija nastupati u podmađenom sastavu, ali vjeruju da to neće negativno uticati na rezultat.

 “Igraćemo u veoma teškoj grupi, sa standardnom jakom Francuskom, koja je stalno u završnici svih takmičenja. Švedska ima mnogo talentovanih košarkašica, tako da nam neće biti lako ni protiv njih. Ćeška ima dobre individualce, ali ipak idu bez nekoliko važnih igrača,  što će nam olakašti utakmicu sa njima”, dodala je Raković.

Igračica njemačkog Rutronik starsa, Kristina Raković, nažalost neće moći da pomogne svojim saigračicama na Eurobasketu zbog povrede, koja zahtjeva duži oporavak.

“Žao mi je što neću biti uz saigračice na terenu, ali se nadam da ćemo ostvariti barem jednu pobjedu, koja bi nam obezbijedila plasman u drugu fazu, što bi bio veliki uspjeh za crnogorsku košarku”, kazala je Raković.

U dosadašnja četiri kontrolna meča naše košarkašice upisale su dvije pobjede protiv Njemačke, kao i po jednu pobjedu i poraz od reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prvog dana Eurobasketa Crna Gora od 13 časova igra protiv Švedske, drugog dana od 15:30 igraju protiv Francuske, dok će u poslednjem kolu 30. juna, takođe od 15:30, naše košarkašice odmjeriti snage sa Češkom.

Sve mečeve u grupi naša reprezentacija igraće u Rigi.

Najbolji tim iz svake grupe izboriće plasman u četvrtfinale, dok drugoplasirana i trećeplasirana reprezentacija idu u osminu finala.

Titulu sa prethodnog prvenstva brani Španija, koja je u finalu savladala Francusku.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Privatna arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE