Biciklistički klub "MFR-Tempo", uspješno realizovao drugu po redu biciklističku trku "Uhvati Tempo XCO - Kolašin 2019"

Biciklistički klub "MFR-Tempo" iz Bijelog Polja, prošlog vikenda uspješno je realizovao drugu po redu biciklističku trku "Uhvati Tempo XCO - Kolašin 2019". 

Poslije prošlogodišnje organizacije prvog XCE takmičenja u Crnoj Gori, biciklistički klub "MFR-Tempo" je ovu godinu za zadatak imao da, sada već tradicionalnu trku - "UHVATI TEMPO", podigne na još veći nivo. Uz veliku podršku koju smo imali kako od Ministarstva sporta Crne Gore, tako Opštine Kolašin i Biciklističkog Saveza Crne Gore, uspjeli smo da realizujemo svoje zadate ciljeve, te premašimo cifru od preko 60 trkača, koliko se na biciklističkim takmičenjima u okruženju rijetko i susrijeće. 

Start i cilj ovogodišnje trke je bio na glavnom gradskom trgu u Kolašinu. Sve uzrasne kategorije su imale određeni broj krugova, a naši najmlađi su svoju posebno markiranu i tehnički manje zahtjevnu stazu sa nestrpljenjem čekali da obiđu. 

Svaka kategorija je nosila posebnu čar, a najinteresantnije je bilo pratiti naše najmlađe takmičare, prije čijeg početka trke je predsjednik Opštine Kolašin, Bato Bulatović, zvanično proglasio trku otvorenom za sve takmičare. 

Za sve takmičare ova trka je bila prva u krugu zvanične biciklističke lige Crne Gore, koja je jedna od četiri ove godine planirane u takmičarskom kalendaru, čiji je pokrovitelj bio Biciklistički Savez Crne Gore. 

Koristimo priliku da se zahvalimo svim sponzorima i donatorima koji su pomogli da biciklistička trka "Uhvati Tempo" nastavi svoju tradiciju organizacije. Za sledeću godinu spremamo još veći nivo, te svrstavamo našu trku u UCI C3  kategorizaciju takmičenja, što će dovesti još veći broj takmičara gdje će se moći prikupiti olimpijski bodovi za nastup na OI u Tokiju 2020. godine.

 

  

Saopštenje i foto: Biciklistički klub "MFR-Tempo" Bijelo Polje