"Obezbjeđujemo ambijent za uspješne pregovore ekspertskih timova"

Vlada obezbjeđuje ambijent za uspješne pregovore dvaju ekspertskih timova, i ne komentariše pojedine medijsko-političke navode u odnosu na njihovu strukturu, navedeno je na Twiter nalogu Vlade.

 “Svaki pokušaj osporavanja pojedinaca ili cijelih timova, ujedno je i pokušaj urušavanja cjelokupnog dijaloga. To samo potvrđuje da mnogi, kroz kampanju širenja dezinformacija, nastoje da onemoguće dijalog koji treba da dovede do rješenja i kompromisa, kojem je Vlada posvećena”, saopšteno je iz Vlade.

Kako ističu, imajući u vidu da aktuelna istraživanja pokazuju da dvije trećine građana Crne Gore smatra da je rješenje ovog pitanja u dijalogu, sa punim uvažavanjem komuniciraće s ekspertskim timom crkve, bez pretenzija da se bave pitanjem profesionalnog i/ili ličnog kredibiliteta njegovih članova.

 “U uvjerenju da je dijalog države i crkve jedini ispravan način, u najboljoj vjeri i namjeri očekujemo početak razgovora o Zakonu, na dobrobit svih građana Crne Gore”, poručuju iz Vlade.

Podsjetimo, sastanak ekspertskih timova Vlade i Mitropolije crnogorsko-primorske biće održan u srijedu u Vili Gorica u Podgorici.

Izvor:rtcg