Opštinski Crveni krst donirao pakete hrane i sredstava za higijenu Islamskoj zajednici

Opštinska organizacija Crvenog krsta upitila je  Islamskoj zajednici u Bijelom Polju pakete humanitarne pomoći povodom Ramazanskog bajrama.

“Donacija je nastavak dobre saradnje koja se ogleda u brojnim zajedničkim akcijama  Islamske zajednice i Crvenog krsta Bijelo Polje kao što su organizovanje akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, saradnja sa turskim Crvenim polumjesecom u vezi pomoći ugroženim sugrađanima u osnovnim životnim namirnicama, a tokom trajanja pandemije COVID-19 virusa, posredstvom Islamske zajednice i humanitarnog fonda Hilal obezbijedili  smo i dvije značajne donacije.  Crveni krst u saradnji sa lokalnom samoupravom i u danima pred nama nastaviće  da vodi brigu o svim sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe i onima, kojima  je naš vid pomoći potreban”, kaže Mašan  Živković, koordinator opštinskog Crvenog krsta, uz čestitku svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti za njihov praznik. 

 

U ime Islamske zajednice na donaciji je zahvalio Mensur Kasumović, koji je potvrdio dobru saradnju  Islamske zajednica i opštinskog  Crvenog  krsta, za koju se nada da će biti nastavljena  i ubuduće. “Humanitarnu pomoć podijelićemo za 20 bjelopoljskih porodica  kojima  ona  bude najpotrebnija”, kazao je Kasumović.

 

Izvor i foto: Opštinksa organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje

Tekst objavila: Sanida Kajević