Košarkaši Podgorice počeli sa pripremama

Podgorica, novi član regionalne ABA druge lige, nakon rada sa mlađim igračima, juče je zvanično počela sa pripremama za narednu sezonu, saopšteno je iz tog košarkaškog kluba.

Trener Zoran Kašćelan kazao je da će im odgađanje početka ABA druge lige dati prostora za dodatni trening i još veći rad.

"Ovo je nova priča, odnosno novi projekat, tako da smo na početku. Imamo dosta vremena do starta sezone i to će nam značiti da postavimo dobre temelje. Imaćemo vremena da vidimo fizičko stanje igrača i da ih spremimo za ono što slijedi", kazao je Kašćelan.

On je saopštio da će Podgorica kompletne pripreme obaviti u Bemaks areni, navodeći da ima odlične uslove za rad.

"Zbog dobro poznate situacije oko korone i zatvaranja granica, imamo dosta problema oko putovanja, jasno je da nije lako organizovati sve to. Vidjećemo kako će se situacija odvijati. Za sada, svakako je plan da do sredine septembra radimo u Podgorici, a onda imamo već neke dogovore da igramo prijateljske turnire u regionu, naravno zavisno od situacije u tom momentu", rekao je Kašćelan.

On je istakao da je zbog pandemije koronavirusa sve neizvjesno.

"Radimo što je do nas, jer kako nama, tako i ostalima. Postoji neizvjesnost šta će biti, jer jedan igrač ako je zaražen, cijela ekipa ide u karatin i, to je problem za sve timova. Sigurno da se mora mnogo toga promijeniti i vjerovatno će biti određenih pravila kako bi sport funkcionisao i pored virusa", kazao je Kašćelan.

On je istakao da će Podgorica biti najmlađi učesnik regionalnog takmičenja, sa nekoliko izrazitih potencijala, čije vrijeme tek dolazi.

"To je spoj mladosti i iskustva. Imamo ekipu, čiji je prosjek 20 godina. Našu ekipu većinom čine mladi crnogorski igrači, uz par starijih koji su tu da im pomognu u izuzetno zahtjevnoj sezoni. Poznato je da nas očekuje ABA 2 liga, ali i domaći izazovi, a sigurno da će naša liga biti izuzetno kvalitetna", rekao je Kašćelan.

Povratnik u crnogorsku košarku iz francuskog Nantera, Janko Bulajić, kazao je da su uslovi sjajni i da mu je drago da su počeli sa pripremema.

"Upoznao sam se sa saigračima, puni smo želje i samopouzdanja i zaista vjerujem da ovo može biti lijepa priča. Nakon povratka iz Francuske sada se nadam da individualno napredujem i vjerujem da ćemo veliki rad pretočiti u uspjeh cijelog tima", rekao je Bulajić.

Kapiten Vladan Kaluđerović kazao je da su svi igrači želni da pokažu šta znaju i izbore se za 12 najboljih.

"Svi smo tu, ono što je dobro što smo od prvog dana svi orni i željni, tako da kreće bitka za 12. Ekipa je mlada, uz par starijih igrača, a baš zbog toga vjerujem da ćemo biti prepoznatljivi po energiji, velikoj želji, jer je ovo velika šansa za sve", rekao je Kaluđerović.

Izvor: RTCG