Momak joj zabranio da čita knjige jer misli da je i to oblik varanja

Djevojka se na Redditu požalila kako njen partner zahtijeva da prestane da čita ljubavne romane, jer smatra da je čitanje opisa seksualnih podviga u knjigama vrsta varanja.

“Zaista volim da čitam knjige. To mi je terapeutski i osjećam se mirno i spokojno tokom čitanja. Bilo je slučajeva kad sam čitala knjige s ljubavnom tematikom. I tu se pojavio problem. Moj momak kaže da ga varam jer su u tim knjigama opisane seksualne scene, a ja ne bih trebala da ih čitam jer, kaže on, ljudi dok čitaju zamišljaju opisane scene i ljude, pa tako i ja kao zamišljam te muškarce u seksualnim aktivnostima, pa ga na taj način varam”, napisala je.

“Nikad nisam namjerno kupila knjigu jer želim postići orgazam na taj način, ali ne želim ni prestati da čitam takve knjige”, dodaje.

Zatražila je savjet, a njenu objavu je komentarisalo preko 500 ljudi, od kojih su joj mnogi savjetovali da napusti momka.

“Odlazi, djevojko. Ako je on odrastao čovjek koji je ljubomoran na knjigu, zamisli u šta će se pretvoriti druženje s prijateljima ili izlazak”, napisao joj je jedan komentator.

“Mogla bi izaći s nekim normalnim i njega se riješiti. To bi moglo upaliti. Probaj”, napisao joj je drugi komentator.

“Ostavi ga. Odmah. Ovo je ogromna crvena zastava, upozorenje, i ako dopustiš da kontroliše šta čitaš, to je samo početak. Željeće da kontroliše sve u tvom životu. Nemoj biti s nekim ko će te sprečavati u bilo čemu što je dobro za tebe”, napisao je treći komentator.

Žena je u međuvremenu odgovorila na neke komentare i napisala da je odlučila da prekine s momkom prije nego što se situacija još pogorša, piše britanski Mirror.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković