Ne nazire se dogovor parlamentarne većine

Portparol Bošnjačke stranke (BS) Adel Omeragić ocijenio je da su neslaganja unutar vladajuće većine takva da se ne nazire dogovor o budućnosti aktuelne vlade.

Realno je, kako je rekao, formirati prelaznu vladu koja bi pripremila vanredne izbore.Komentarišući priču o rekonstrukciji vlade i najavljeni sastanak parlamentarne većine, Omeragić je u Prelistavanju štampe u Jutarnjem programu TVCG rekao da je Crna Gora danas na početnom položaju kao nakon izbora.

"Neslaganja unutar vladajuće većine su takva da se nikakav dogovor oko budućnosti aktuelne vlade ne nazire. Potez DF-a da predlaže novu vladu je očekivano. Nijesam optimista da će doći do dogovora, jer je riječ o heterogenoj koaliciji", smatra Omeragić.

Svaki dan rada ovako nefunkcionalne vlade, kako je rekao, čini građane najvećim taocima: "Politički je realno i pametno da se napravi dogovor o formiranju manjinske ili prelazne vlade koja bi narednih godinu imala dosta posla pred sobom i obezbijedi ambijent za izbore u 2022. godini". Smatra da bi uvođenje vjeronauke u ovom trenutku povećalo stepen etničke distance u Crnoj Gori. Ako se, kako je rekao, kreće u svu tu priču, potrebno je voditi računa da ne dođe do majorizacije ili segregacije.

Izvor: rtcg