Firma ,,Bravera sport“ uručila vrijednu donaciju atletičarima Jedinstva

Povodom predstojećeg Atletskog mitinga koji će biti održan u julu, organizator firma ,,Bravera sport“, donirala je danas atletskom klubu ,,Jedinstvo“ vrijednu sportsku opremu.

Miting koji kompanija organizuje u Bijelom Polju biće međunarodnog karaktera, a kako su istakli na današnjoj konferenciji, organizatori očekuju veliki broj gostiju, ali i poznatih imena iz svijeta atletike iz zemlje i okruženja.

,,Čast nam je što je ova kompanija porijeklom iz Bijelog Polja, a današnja donacija je dokaz da se uvijek vraćaju svom gradu i pokazuju stepen društvene odgovornosti u svim sferama. Ovim putem im se srdačno zahvaljujem“, kazao je predsjednik Opštine, Petar Smolović.

Atletičarima Jedinstva uručeno je 27 kompleta kvalitetne sportske opreme, od kojih trenerke, par majica, duksevi i ranci.

,,Ovo je naš skroman doprinos, jer prateći njihov rad proizišla je obaveza da tom klubu pomognemo. Odlučili smo da pored sponzorstva Crnogorskog olimpijskog komiteta, Univerzitetske reprezentacije Crne Gore, FK Budućnost i drugih klubova i pojedinaca  krenemo u veća ulaganja u sport u Bijelom Polju“, kazao je Vlasnik i direktor ,,Bravera sport“, Vladimir Veličković.

Veličković dodaje da će i u narednom periodu realizovati djoš donacija sportskim klubovima, kako bi Bijelo Polje pored dobrih sportista, bilo prepoznato i po dobroj sportskoj opremi.

Šef stručnog štaba atletskog kluba ,,Jedinstvo“, Osman Erović, kazao je da bez podrške koju godinama pruža Opština - članovi ovog kluba teško bi ostali zapaženi.

,,Zahvaljujem na ovoj vrijednoj donaciji koja nam zaista znači, i hvala Opštini koja nam pomaže da budemo učesnici svih takmičenja i priprema. Ovo nije prva donacija od Bravere, ali se nadam da ćemo povjerenje opravdati svojim radom i rezultatima u narednom periodu“, naglasio je Erović.

Atletičari Jedinstva  osvajači su brojnih medalja i rekorda, ali su predstavnici istakli prisutne, Rista Drobnjaka koji je napravio normu za svjetsko prvenstvo, i bio 14. bacač kugle na svijetu, Edina Erović višestrukog državnog rekordera, kao i atletičarku Anđelu Drobnjak koja sledeće nedjelje nastupa u Lihtenštajnu.

Direktor Atletskog mitinga, Milivoje Radović, kazao je da će uz pomoć Lokalne uprave i Atletskog saveza takmičenje biti organizovano u trčanju, bacanju kugle i skoku u dalj.

,,Kod trčanja ćemo imati takmičenje u pet disciplina, i to na 100m, 400m, 800m, 1 500m, 3000m. U toku su pregovori oko organizovanja krosa za najmlađe, koji će prethoditi samom takmičenju. Ovim putem pozivam sve koji se bave atletikom, aktivno ili rekreativno da nam se pridruže u julu“, dodao je Radović.

Predsjednik Upravnog odbora atletskog saveza Bijelo Polje, Abaz Kujović kazao je da članovi ovog atletskog kluba ostvaruju veoma zapažene rezultate, da su bjelopoljsku atletiku postavili na samom vrhu u državi, a kako ističe, dokaz je i podatak da već imaju sedam reprezentativaca. Kujović ističe da se nada da će u narednom periodu pristupiti realizaciji projekta izgradnje nove atletske staze, kako bi stvorili uslove za razvoj tradicionalnog sporta u Bijelom Polju, atletike.

Podjetimo, Atletski miting će biti prvi put održan u julu u Bijelom Polju, u organizaciji firme ,,Bravera sport“, a datum će biti naknadno objavljen.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE