Počeo 51. memorijal „Vaso, Šaban, Momo“, za trofej se bori 13 ekipa

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Revijalnom utakmicom između Futsal reprezentacije Crne Gore i legendi bjelopoljskog memorijala večeras je počeo 51. Memorijalni turnir u malom fudbalu "Vaso, Šaban, Momo".

Turnir, koji organizuje Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje i Fudbalskim savezom Crne Gore, ove godine okupio je 13 ekipa, a svečano ga je otvorio selektor crnogorske reprezentacije, Sveto Ljesar.

On je istakao da je čast i zadovoljstvo biti dio sportske manifestacije, koja više od pet decenija okuplja najbolje futsalere.

“Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo dio ovog turnira, s obzirom da je i najstariji turnir u malom fudbalu u Crnoj Gori, koji traje više od pet decenija. Prije dvadesetak sam bio u Gusinju i tada sam obećao da će se crnogorska reprezentacija uvijek odazvati i učestvovati na ovakvim i sličnim manifestacijama i podržati ih, tako da sam srećan što sam večeras u sportskom Bijelom Polju”, kazao je selektor Futsal reprezentacije Crne Gore.

Ljesar je kazao su na memorijalu “Vaso, Šaban, Momo” ranijih godina igrali i crnogorski reprezentativci, te se nada da će ovaj turnir iznjedriti I nove sjajne futsalere.

“Oni su mi uvijek pohvalno govorili o ovom takmičenju, koje već 51 godinu uspješno doprinosi razvoju i popularizaciji malog fudbala, kako u Bijelom Polju, tako I u Crnoj Gori. Siguran sam da na sjeveru ima jako dobrih igrača, a i u našoj reprezentaciji kapitensku traku već godinama nosi Bjelopoljac Eldin Ćorović, pa se nadam da će ih biti još”, dodao je selektor.

Za ekipu legendi bjelopoljskog memorijala igrali su oni koji su i obilježili ovu tradicionalnu manifestaciju, a među njima i  Goran Goga Bulatović.

“Više od 20 puta sam igrao na ovom turniru i to za tadašnju ekipu Nikoljca – Devetka i Kamijondžije, a kasnije sam i sam vodio ekipe. Drago mi je što sam poslije više godina opet tu, ali mi je žao što nijesu sa nama i oni koje ja smatram najvećim legendama ovog memorijala. Ipak, kao neko ko je u sportu još od ’86, srećan sam što imam priliku da pozovem mlade da se vrate na terene i igrališta, da se bave sportom i budu fizički aktivni”, kazao je Goga Bulatović.

I Novo Čujović je dugogodišnji učesnik turnira “Vaso, Šaban, Momo”, a večeras je sa klupe podržavao sve nekadašnje saigrače.

“Ovo je zaista praznik fudbala u Bijelom Polju, jer turnir ‘Vaso, Šaban, Momo’ svake godine okupi veliki broj futsalera, ali i ljubitelja futsala. Poslednjih godina je, nažalost, manje ekipa, nego u ono vrijeme kada sam ja igrao, ali sam srećan što ova manifestacija i dalje živi”, kazao je Čujović.

Osam puta Čujović je nosio dres ekipe Petica, koja je bila jedna od najbolijh.

“Dva puta sam bio ponosni dobitnik nagrade za najboljeg igrača, a jednom i za najboljeg strijelca. Žao mi je zbog povrede nijesam mogao igrati večeras, ali sam sa klupe podržvao moje nekadašnje saigrače”, rekao je Čujović.

U takmičarskom dijelu turnira večeras će biti odigrana dva meča : Murić Company PG/RO:Rocco Steak House, kao i FK ROSS – Romi sa Strojtanice : Nikoljac Kamel.

Ukupni nagradni fond turnira “Vaso, Šaban, Momo” iznosi oko 6000 eura - prva nagrada 3.5 hiljada eura, druga 1.5 hiljada eura, dok će trećeplasiranom timu pripasti ček na 750 eura.

Predviđene su i nagrade za najboljeg igrača i golmana turnira koje iznose po 100,00 evra.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Dalibor Rakočević