Odigrana još jedna utakmica prijateljstva Roma i gimnazijalaca

Učenici Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović” i pripadnici romske populacije odigrali su danas još jednu fudbalsku utakmicu – utakmicu prijateljstva.

Sloga, prijateljstvo, sportski duh i jednakost ispunjavali su i danas sportsku salu bjelopoljske gimnazije, u kojoj je i održana utakmica, koja je zapravo dio aktivnosti projekta ,,Sportom protiv stigme i izolacije”, koji realizuje NVO Novi poredak.

Koordinator projekta i predsjednik NVO Novi poredak, Radivoje Bogavac, kazao je za Radio Bijelo Polje da je današnja utakmica samo još jedan novi korak ka smanjenju socijalne isključenosti Roma.

“Sport je zapravo najbolji način da povežemo mlade ljude i čini mi se da smo i današnjom utakmicom to pokazali. Ne samo da smo dosadašnjim utakmicama Romima ukazali na važnost sporta, već smo  i uklonili postojeće barijere i predrasude koje su srednjoškolci imali prema ovoj populaciji”, istakao je profesor Bogavac za Radio Bijelo Polje.

On je istakao da je ovo bila odlična prilika da se promovišu sport, fizička kultura i zdravi stilovi života među omladinom i podsjetio da su već održane edukativne radionice za učenike Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović”  sa ciljem njihovog upoznavanja sa problemima Roma i smanjenja socijalne distance prema njima.

Autorka: Sanja Čujović

Foto:  NVO Novi poredak

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE