Baskonijin rekord, Kalatesov rafal, sigurni Real

Košarkaši Real Madrida, Baskonije, Panatiniakosa i Makabija ostvarili su pobjede u Evroligi.

Real je pred svojim navijačima razbio Unikahu sa čak 89:57. Madriđani su igrali fenomenalno u oba smjera, a opet je blistao Luka Dončić. Mladi Slovenac je meč završio sa 13 poena, 10 skokova i šest asistencija. Najefikasniji je bio Kerol sa 17 poena, 14 je dodao Rudi.

Baskonija je ubacila 17 trojki na gostovanju Žalgirisu i tako je srušila rekord Evrolige. To je bilo dovoljno i za ubjedljiv trijumf na gostovanju Žalgirisu 97:77.

Šengelija je ubacio 19 poena, Baš kao i Biuboa koji je dao šest trojki uz osam poekušaja. Četiri trojke dodao je Grejndžer za ukupno 14 poena. Jankunas je bio ubjedljivo najbolji u poraženom sastavu sa 20 poena, dok je Micić uz 10 koševa imao i osam asistencija.

Najdramatičnije bilo je u Istanbulu gdje se Panatinaikos radovao pobjedi protiv Efesa 82:81. Sjajno veče Nika Kalatesa koji je imao indeks korisnosti od čak 42! Ubacio je sjajni plej 29 poena uz devet skokova i deset asistencija, pa ga je samo skok dijelio od tripl dabla. Iako nije imao raspoloženog saigrača vodio je tim do trijumfa. Kod domaćih 21 poen Motuma.

Makabi je potvrdio kvalitet pobjedom protiv Himkija u Moskvi 77:69. Naš Marko Todorić je za poraženi tim igrao manje od sedam minuta bez učinka.

Makabi je predvodio Pjer Džekson sa 19 poena, šest asistencija uz po četiri skoka, asistencije i ukradene lopte. Majkl Rol ga je pratio sa 14 poena, dok su po deset postigli Džona Bolden i Noris Kol.

U timu Himkija najefikasniji je bio Aleksej Šved sa 21 poenom.

 

Izvor: CdM