Plavi bez iznenađenja u Istanbulu

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su i u drugom uzastopnom evroligaškom meču – Podgoričani su izgubili od Darušafake u Istanbulu rezultatom 71:63.

“Plavi” su bili blizu iznenađenja, ali je finiš utakmice bolje odigrao domaćin i tako došao do premijernog trijumfa u sezoni, a trećeg uzastopnog u duelima protiv prvaka ABA lige.

Tim Aleksandra Džikića je odlično igrao tokom uvodne dionice. Naš tim služio je šut za tri poena, pa je poslije deset minuta igre bilo 25:14 u korist Budućnosti.

Međutim, ta prednost pala je u vodu već u narednom kvartalu. Darušafaka se razigrala i serijom 19:0 napravila veliki preokret. Punih sedam minuta je crnogorski vicešampion bio bez postignutog poena.

Turski predstavnik je održavao minimalnu prednost i tokom treće dionice, da bi u 33. minutu trojkom Nikole Ivanovića Podgoričani prešli u vođstvo (55:58).

Djelovalo je da je Budućnost u naletu i da može napraviti brejk u Voklsvagen areni, ali je Žanis Pejners povukao Darušafaku i omogućio joj da bodovi pripadnu domaćinu.

Letonski reprezentativac je bio centralna figura meča sa 15 poena. Stenton Kid je dodao 12, a veliki doprinos dao je i Džeremi Evans sa sedam poena i 12 skokova.

Kod Budućnosti, Nemanja Gordić i Erl Klark ubacili su po 11, Ivanović se zaustavio na 10.

U narednom kolu, za dva dana, “plavi” dočekuju Makabi iz Tel Aviva.

 

Izvor: CdM