Jedinstvo gost Novog Pazara: Imaju šansa da iskoriste slabosti domaćina

Odbojkaši Jedinstva danas igraju revanš meč prvog kola CEV kupa. U prvom meču su slavili 3:1

Iako nijesu briljirali u prvom meču, odbojkaši Jedinstva su maksimalno iskoristili prednost domaćeg terena i sve probleme Novog Pazara u igri (čak 39 grešaka), ali i sa igračkim kadrom (vicešampion Srbije je stigao bez nekoliko prvotimaca, uključujući našeg reprezentativca Marka Vukašinovića i kolumbijskog korektora Alomije), pa su pobjedom od 3:1 napravili prvi korak ka drugom kolu CEV kupa.

Međutim, izabranicima Darka Prebiračevića treba da u Novom Pazaru osvoje barem dva seta, kako bi prošli dalje.

"Prva utakmica nije bila lijepa za gledanje, obilovala je sa puno grešaka na obje strane, ali smo se mi bolje snalazili i bili staloženiji u ključnim momentima utakmice i ostvarili značajnu pobjedu pred svojim navijačima. U revanšu nas čeka izuzetno težak posao protiv jedne od kvalitetnijih ekipa u Srbiji. Moramo, prije svega, popraviti nedostatke u našoj igri, a isto tako sam siguran da ekipa Pazara neće ponoviti lošu partiju, tako da ćemo morati dobro da se namučimo za svaki poen. Potrebna su nam dva seta za prolaz, ali nećemo previše kalkulisati, nego idemo na pobjedu", kaže za “Vijesti” Bojan Strugar, korektor Jedinstva.

Interesantno, iako su proteklog vikenda igrali u prvenstvu Srbije, protiv Radničkog iz Kragujevca, ni u revanšu protiv Jedinstva neće biti Vukašinovića i Alomije.

"Najvažnije je da smo svi zdravi, atmosfera u timu je zaista dobra i jedva čekamo da počne utakmica. Nadam se da ćemo se na kraju meča svi zajedno radovati i ostvariti ogroman uspjeh plasmanom u narednu rundu CEV kupa", dodao je Strugar.

Utakmica u Novom Pazaru počinje u 18 sati.

Pobjednik ovog dvomeča će u drugom kolu igrati protiv ruskog Kuzbaša.

 

Izvor: Vijesti.me