Blagi Žurić priznanje na sarajevskom FEDU za bajku o caru Razvigoru Prvom

Književnica iz Bijelog Polja, Blaga Žurić, osvojila je treću nagradu za  bajku „Bajka o caru Razvigoru Prvom”, na 5. Festivalu dječije umjetnosti (FEDU), održanom nedavno u Sarajevu.

Žurić je to priznanje dodijeljeno u konkurenciji afirmisanih stvaraoca, a nagrađeni su oni koji su napisali najdivnije bajke i pokazali originalnost u pisanju.

Istaknuta bjelopoljska književnica za djecu, za Radio Bijelo Polje kazala je da je velika čast dobiti takvo priznanje i naći se među najboljima.

“Zaista sam bila jako srećna kada su mi saopštili da se moja bajka našla među tri najbolje, naročito što je to festival koji okuplja veliki broj stvaraoca iz više država, pa na konkurs pristigne i do 200 radova. Prvi put sam ove godine poslala bajku i ona je nagrađena”, rekla je Žurić.

Prva nagrada u kategoriji afirmisanih pisaca pripala je Jasmini Žiljak-Ilinčić za bajku „Bojanova putovanja“, dok je druga bajka „Princeza smjehuljica“ autora Zejćira Hasića.

Festival dječije umjetnosti (FEDU) već pet godina uspješno spaja igru, edukaciju i obrazovanje, a njegov cilj jeafirmacija knjige, književnosti uopšte, teatra za djecu, muzike, ali i ostalihobrazovnih, društvenih i kulturnih vrijednosti.

Napominjemo, književnica Blaga Žurić, koja je i članica žirija za zbirku Regionalnog festaivala fantastične književnosti REFESTICON, biće gošća sjutrašnje emisije Bestseler Refesticon, koja je na programu Radija Bijelo Polje od 17 sati i 30 minuta.

Autorka: Sanja Čujović

Foto:arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE