U Indiji 6.500 novozaraženih

U Indiji je sa preko 6.500 novozaraženih korona virusom zabilježen novi rekord broja infekcija na dnevnom nivou u toj državi.

Ove nedjelje u Indiji bi trebalo da se završi dvomjesečno ograničenje kretanja koje je uvedeno kao mjera za suzbijanje širenja zaraze. Vlada premijera Narendre Modija priprema novi set mera koji će biti objavljen ovog vikenda, što može uključivati i produžetak ograničenja kretanja u najpogođenijim oblastima. Cilj djelimičnog ublažavanja mjera je ponovno pokretanje i oporavljanje ekonomije u zemlji.

Ministarstvo zdravlja danas je saopštilo da je broj zaraženih u posljednja 24 sata porastao za 6.566 te da je sada ukupno 158.333 slučajeva pozitivnih na korona virus. Umrla je 4.531 osoba, 194 više u odnosu na juče. Procenat ljudi koji su ozdravili porastao je takođe za više od 42 odsto. Mumbaj, indijski finansijski centar, je najteže pogođen grad sa više od 33.000 zaraženih i gotovo 1.200 umrlih. Indija je 4. maja ublažila mjere uvedene sa ciljem da se spriječi širenje zaraze i dozvolila radnicima migrantima da se vrate svojim kućama. Međutim to je dovelo do naglog porasta broja zaraženih u najsiromašnijim krajevima Indije.

Izvor: RTCG