Turska: Djelimično zatvaranje tokom Ramazana

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je danas nekoliko novih ograničenja i djelimično zatvaranje tokom prve dvije nedjelje islamskog svetog mjeseca Ramazana u cilju suzbijanje rastuće zaraze korona virusa.

Turska je na četvrtom mjestu u svijetu po broju novozaraženih od kovid-19, prenio je Rojters. Danas je zabilježeno 59.187 novooboljelih, što je rekordan broj zaraženih u jednom danu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.Od korona virusa su preminule tokom posljednjih 24 časa 273 osobe, a ukupno je zaraženo skoro četiri miliona ljudi.

Broj ljudi koji se dnevno zarazi je petostruko veći u odnosu na početak marta kada je Erdogan ublažio ograničenja.Turski ministar zdravlja Fahretin Koča upozorio je juče na treći pik pandemije.

Govoreći nakon sastanka vlade, Erdogan je rekao da je produženo trajanje policijskog časa tokom radnih dana, najavio je ograničenja u međugradskim putovanjima i javnom prevozu i zabranio sve događaje u zatvorenim prostorima do poslije Ramazana.On je rekao da će se neki učenici vratiti na učenje na daljinu. Nove mjere stupiće na snagu uvečeras, a ponovo će biti procijenjene za dvije nedjelje.

Izvor: Rtcg