Vlada slijedila bezbjednosne preporuke EU

Vlada je, bez izuzetka, slijedila sve bezbjednosne i diplomatske preporuke Evropske unije (EU), često i na ekonomsku štetu Crne Gore, rekao je premijer Zdravko Krivokapić.

On je, na 2BS forumu, poručio da strani uticaji nijesu nastali za vrijeme aktuelne vlade, kao i da su se “dešavali pogotovo intenzivno u periodu od 2006.“Imate ruskog istraživača koji je prisutan na podmorju Crne Gore, a ova Vlada ga nije uvela.

Mi nijesmo doveli nijednog tajkuna i želimo da prostor bude oslobođen bilo kakvog uticaja”, rekao je Krivokapić.Komentarišući DFC-ovu analizu o ruskom uticaju u Crnoj Gori, Krivokapić je kazao da “ono što čita nije tako zabrinjavajuće kao što neko predstavlja kroz medije”.

Crkva nije u temelju ove vlade

Podgorica nikad nije bila bliža NATO u i EU, rekao je on dodajući da, za vrijeme aktuelne vlade građani imaju više povjerenja i u te saveze.“Nijesam imao prilike da dobijem izvještaj. Zasiguno da će se Vlada truditi da otkloni sve negativne stvari na zadovoljstvo svih građana”, rekao je Krivokapić.

Podjele i ranije produbljivane

Govoreći o podjelama, on je kazao da je ovo prostor koji je prepoznat po podjelama, ali i da su one u ranijem periodu produbljivane.

“Neko je namjerno napravio dualnost. Ja, koji sam apsolutno građanskog opredjeljenja, koji želi da demokratija dominira u Crnoj Gori, čujem da je demokratija minimizirana, a ona nikad nije bila izraženija”, rekao je Krivokapić.

Ocijenio je da se to se vidi po tome što se dogodila smenjivost.

“Neko namjerno u Crnoj Gori nameće sindrom netolenrantnosti, nekažnjivosti i neodgovornosti”, smatra Krivokapić.

Izvor: rtcg