Uručene nagrade i priznanja najboljim bjelopoljskim učenicima (video)

Najboljim učenicima bjelopoljskih osnovnih i srednjih škola, dobitnicma “Luča” i brojnih nagrada, danas su u Centru za kulturu uručena priznanja i plakete za postignuti uspjeh u dosadašnjem školovanju.

Zahvaljujući velikom radu, trudu i odricanju, 253 đaka uspjelo je da zavrijedi epitet najboljih, a današnja manifestacija organizovana u njihovu čast pokazatelj je da je Bijelo Polje ponosno na te mlade ljude.

Čestitajući odlikašima na ostvarenim rezulatatima predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, kazao je da su ti mladi ljudi radeći na sebi i za sebe, zapravo radili i za svoje porodice, škole, naš grad i državu Crnu Goru.

“Ovaj najlepši, od svih poznatih svjetova, nosi svoje izazove, zamke i iskušenja, ali i veličanstvene trenutke, zahvaljujući kojima postajemo svjesni da se svaki trud i napor na kraju isplati. Njeste vi naši dragi sportisti, nosioci nagrada iz brojnih naučnih discpilina, dobitnici “Luča” i đaci generacije danas ovdje slučajno, jer iza svakog pojedinačnog uspjeha leži talenat, ali i veliki rad i odricanje, a vi ste dokaz toga”, kazao je danas predsjednik Smolović, obraćajući se učenicma.

On je kazao da uspjesi učenika zapravo i uspjesi svih nastavnika koji su uložili svoje znanje, vrijeme i trud da ih edukuju i nagrade, ali ujedno i cijelog društva.

“Plakete i priznanja, čiji ste zaslužni vlasnici danas postali, trebalo bi da predstavljaju najave vaše blistave budućnosti i  prestižnih karijera. Svjesni svojih već dokazanih kvaliteta treba da znate i to da su vaše znanje i talenat beskrajna bašta koju morate obrađivati i zalivati –trudom i radom i to svakodnevno, jer samo tako možete  opravdati svoje, ali i nade svih nas. Neka ovaj radosni dan bude samo prvi stepen  u lancu vaših sjajnih budućih rezultata i priznanja”, poručio je učenicima prvi čovjek bjelopoljske opštine.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik Opštine Petar Smolović, potpredsjednici Nermin Bećirović i Ernad Suljević, kao i sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Saida Čikić, a među odlikašima našla se i sjajna gimnazijalka, Ina Božović.

“ Danas zajedno slavimo znanje i uspjeh i zaista je divno biti okružen najboljim učenicima u bjelopoljskoj opštini, a još veća mi je  čast što sam i ja među njima. Ove diplome su nešto na šta svi treba da budemo ponosni i one su jasan pokazatelj da se rad i trud uvijek isplati“, kazala  je Ina, dobitnica „Luče B“.

Kako je istakla, nada se da će opravdati ukazano povjerenje i da će u nastavku školovanja i to na Ekonomskom fakultetu u Beogradu ponoviti isti uspjeh. 

Svojim uspjesima Vasilije Gutić zavrijedio je titulu đaka generacije OŠ „Vladislav Sl. Ribnikar“.

„Sve petice i uspjesi na takmičenjima iz matematike omogućili su mi da danas budem ovdje, tako da sam jako srećan i ponosan, a nadam se da ću se za četiri godine opet naći na ovom mjestu i to kao jedan od najboljih učenika Gimnazije „Miloje Dobrašinović“, rekao je Gutić.

Medicinska škola u Beranama obrazovna je ustanova u kojoj će nova znanja sticati i sjajni Omar Burdžović, koji je, kako je rekao, zahvalan nastavncima OŠ „Dušan Korać“ na svemu onome što su ga naučili.

Na listi đaka generacije našlo se njih 22: Iva Kljajević – Gimnazija „Miloje Dobrašinović“, Ana Begović – Srednja elektro-ekonoska škola, Matija Mrdak – Srednja stručna škola,  Emina Višnjić i Milena Rečević – OŠ „Marko Miljanov“, Ivana Jaćimović – OŠ „Risto Ratković“, Vasilije Gutić – OŠ „Vladislav Sl. Ribnikar“, Miloš Đalović – OŠ „Nedakusi“, Ana Kovačević OŠ „9. maj“, Dijana Tvrdišić OŠ „Njegnjevo“, Rijalda  Kos OŠ „Vuk Karadžić“, Ajla Kapetanović – OŠ „Mladost“, Marija Femić OŠ „Aleksa Bećo Đilas“, Milena Sekulić i Vanja Tošić – OŠ „Milovan Jelić“, Jana Šćepanović – OŠ „Krsto Radojević“, Ema Kolić – OŠ „Rifat Burdžović Tršo“, Amina Radič – OŠ „Milomir Đalović“, Helena Nedović – OŠ „Braća Ribar“, Enita Softić „21. maj“, Luka Piper – OŠ „ Šukrija Međedović“, Emina Višnjić – Škola za osnovno muzičko obrazovanje.

Diplomu „Luča A“ zavrijedilo je njih 24, „Luču B“ 43, dok su 83 osnovca ponijela ovu diplomu, a među nagrađenima našlo se oko 80 učenika bjelopoljskih osnovnih i srednjih škola.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE