OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ dobila novu sportsku opremu

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, zajedno sa svojim saradnicima i sportistima našeg grada, posjetio je danas Osnovnu školu „Aleksa Bećo Đilas“ u Ravnoj Rijeci i tom prilikom uručio vrijednu sportsku opremu.

Učenicima škole „Aleksa Bećo Đilas“ od danas su na raspolaganju dvije nove konstrukcije za košarkaški poligon, kao i sportski rekviziti za atletiku, čime će nastava fizičkog vaspitanja u toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi biti znatno unaprijeđena.

Osim što su dobili novu opremu, đaci iz te škole imali su priliku da se druže i sa našim uspješnim atletičarima, koji su održali i pokazani trening na školskom poligonu.

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, kazao je za Radio Bijelo Polje, da je današnja posjeta školi „Aleksa Bećo Đilas“ samo dio aktivnosti koje ta ustanova sprovodi u cilju razvijanja školskog sporta i promovisanja zdravih stilova života.

“Razgovrali smo sa mališanima o značaju sporta i sportskih aktivnosti, ali  i o tome koji sve sportski klubovi egzistiraju u našem gradu, kako bi im pomogli da se aktiviraju i odaberu sport kojim žele da se bave. Dargo mi je što smo im poklonili i tu sportsku opremu, pa se nadam da ćemo upravo iz ove škole imati neke nove šampione“, istakao je Maslovarić.

Riječi zahvalnosti direktoru i zaposlenima u Centru za sport i rekreaciju uputio je danas i direktor škole „Aleksa Bećo Đilas“, Nebojša Korać, koji je naglasio da je ovo početak kvalitetne saradnje, koja će dati novu dimenziju promovisanju sporta i zdravih stilova života kod djece i omladine.

„Imamo zajednički cilj, a to je da podstaknemo mlade ljude da se aktivno bave sportom, da više budu na igralištima, vodeći na taj način računa o sebi i svom zdravlju“, rekao je Korać za Radio Bijelo Polje.

On je napomenuo da škola raspolaže impozantnim sportskim terenima koji su funkcionalni, ali koje, kako je rekao, treba još bolje opremiti.

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, podsjetio je da je u prethodnom periodu Opština Bijelo Polje, u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih i Ministarstvom prosvjete, dosta toga uradila na unapređenju školske sportske infrastrukture.

“Rekonstruisane se sportske sale u u školi „Marko Miljanov“, zatim u Srednjoj elektro-ekonomskoj školi, što govori o tome da se ozbiljno radi na razvoju školskog sporta. U planu su i novi projekti, a Centar za sport i rekreaciju će ih svako podržati i dati svoj doprinos njihovoj realizaciji“, podvukao je Maslovarić.

Maslovarić je istakao i da su službenici  Centra za sport i rekreaciju konstantno na terenu, te da prikupljaju informacije o tome šta nedostaje bjelopoljskim školama od sportske opreme.

„Uskoro ćemo sportske rekvizite donirati školi „Marko Miljanov“ i Srednjoj elektro-ekonomskoj školi, a planiramo da obićemo svaku školu na teritoriji bejlopoljske opštine“, poručio je Maslovarić.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Centar za sport i rekreaciju

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE