Elen Pompeo jedna je od najplaćenijih TV glumica na svijetu

Elen Pompeo je nakon dvije decenije u industriji zabave i uloga u filmu “Uhvati me ako možeš” (Catch me if you can), seriji “Uvod u anatomiju” (Grey’s Anatomy) i muzičkom spotu “Bad Blood” Tejlor Svift, postala jedna od najplaćenijih TV glumica na svijetu.

Naime, Elen je nakon početka glumačke karijere i uloge “uznemirene djevojke” u filmu za koji vjerovatno nikada niste čuli počela zarađivati 20 miliona dolara svake godine za ulogu doktorice Meridet Grej u TV seriji “Uvod u anatomiju”. “Forbes” kaže da je u 2019. godini zaradila 22 miliona dolara.

Osim što je naporno radila, Pompeo je morala ići čak do vrha “ABC”-a kako bi ih ubijedila da zaslužuje više.

“Kada su vaše lice i vaš glas dio nečega što je generisalo tri milijarde dolara za jednu od najvećih korporacija na svijetu, počinjete da razmišljate da i vi zaslužujete dio toga”, kaže Elen.

Jedna od najboljih stvari kada je riječ o glumcima, osim činjenice da je Elen dobro plaćena glumaca, su i prihodi koji dolaze dugo nakon što ste snimili nešto. Naime, svaki put kada se neki od njenih filmova ponovo prikazuje ona dobija još novca.

Osim što je koproducent na “Station 19”, spin of-u popularne serije “Uvod u anatomiju“, Elen takođe radi iza scene na šou za svoju produkcijsku kuću.

Osim toga, kako prenosi “Cosmopolitan”, sklopila je i veliki ugovor sa “Amazonom” za dramu o američkim modnim kreatorima, a radi i kao Instagram influenser kako bi zaradila dodatni novac, promovišući etičke proizvode, poput proizvoda za bebe na biljnoj bazi.

Naravno, to nije sve. Izgleda da slavni imaju kuća onoliko koliko običan građanin ima cipela. Između avgusta 2017. i aprila 2018. godine, Elen i njen suprug stavili su na prodaju svoje tri kuće. Obzirom na to da su sve kuće na ekskluzivnim lokacijama poput “Hollywood Hillsa” i “Sag Harboura”, samo za jednu od kuća dobili su 2,08 miliona dolara.

Prema navodima “Celebrity Net Worth”, Elen vrijedi fantastičnih 70 miliona dolara, što je mnogo više od, na primjer, bogatstva Kortni Kardašijan, koje se procjenjuje na 45 miliona dolara.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković