Iznenađenje za fanove Pjesme leda i vatre

Pisanje romana nimalo nije lako. Pitajte Džordža R. R. Martina ako nam ne vjerujete. Poznati književnik objavio je prvih pet djelova svoje epske sage Pjesma leda i vatre u periodu od petnaest godina između 1996. i 2011. U međuvremenu, međutim, on nikako nije uspio da završi šesti i sedmi roman ovog serijala. Da stvar bude gora, posljednja epizoda serije Igra prijestola, televizijske adaptacije Martinovih romana, emitovana je još prije dvije godine.

Dobra vijest je, međutim, da on vrijedno radi na završetku Pjesme leda i vatre, a u jednom skorašnjem intervjuu, Martin je izjavio da će njegov kraj ove epske sage biti značajno drugačiji od kraja popularne HBO serije, koji je razočarao mnoge ljude.

„Kada je Igra prijestola počela da se emituje, četiri knjige iz serijala Pjesma leda i vatre su već bile objavljene, a i izlazak pete je već bio dogovoren. To znači da sam ja imao pet knjiga prednosti u odnosu na seriju, a to svakako nisu bile kratke knjige. Nisam očekivao da će me ikada stići, ali, eto, upravo to se dogodilo“, izjavio je Martin u istom intervjuu.

On nije precizirao kada će tačno izaći Vjetrovi zime i posljednji roman iz popularnog epskog književnog serijala, Snovi o proljeću, ali je rekao da je za vrijeme karantina dosta pisao i da polako ali sigurno napreduje ka finalizovanju ove nevjerovatne priče.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajkovic