Jede novčiće i šljunak kad god osjeti anksioznost

Nakon snimanja ultrazvukom su shvatili da je u pacijentu 'gomila stranih predmeta', a u razgovoru s njim su otkrili da često jede novčiće i šljunak, tačnije kad god osjeća anksioznost.

Doktori su, kako prenosi Daily Mail, iz 54.- godišnjeg pacijenta izvukli 'cijelu kolekciju' kamenja, čepova od boca i novčića, sve skupa teško dva kilograma. Nakon što se pacijent iz Sjeverne Koreje koji je htio ostati ankoniman požalio na jaku bol u stomaku, doktori su primijetili da je naduven, a kad su mu pregledavali abdomen napipali su nešto 'slično manjem kamenju'.

Nakon snimanja ultrazvukom su shvatili da je u pacijentu 'gomila stranih predmeta', a u razgovoru s njim su otkrili kako, kako je sam ispričao, često jede novčiće i šljunak, tačnije kad god osjeća anksioznost. Inače, čovjek je rođen s intelektualnim poteškoćama, a njegov je neobični slučaj dr. Pyong Wha Choi opisao u medicinskom časopisu 'American Journal of Medical Case Reports'. Hirurzi su prvo predmete pokušali ukloniti gastroskopijom, uskom cijevi kroz usta, ali im to nije uspjelo zbog prevelike količine progutanih predmeta.

Zato su sledeći dan napravili operaciju pri kojoj su vadili jedan po jedan predmet.

A kako je dr. Choi opisao u svom radu, izvadili su čepove, šljunak i novčiće. Dodao je i da je operacija bila neophodna jer je bilo previše predmeta za gastroskopiju. Pacijent je nakon devet dana otpušten iz bolnice 'University Ilsan Paik Hospital', a ostalo je nepoznato koliko dugo ima neobičnu naviku.

Izvor:CdM