Postoji još nešto osim pisanja kazni

Policajac u Saut Hilu u Virdžiniji legao je na beton na ulici i igrao se sa djevojčicama i njihovim lutkama. On je i crtao kredom po pločniku sa dječacima kako bi smirio djecu koja su se uplašila zbog curenja gasa.

Policija i hitna pomoć nedavno su odjurile u jednu zgradu u tom mjestu kako bi istražili curenje plina. Ispred stana u strahu je čekala Leša Roper-Bošvel zajedno sa svojom prestravljenom ćerkom i drugom djecom iz zgrade.

Iako curenje plina nije bilo opasno, djeca su bila jako uznemirena. Tada je 42-godišnji policajac C. B. Fleming odlučio da pomogne u smirivanju mališana tako što je legao na ulicu i igrao se lutkama sa djevojčicama, a sa dječacima crtao kredama.

Leša je objavila fotografije njegovog dobrog djela na Fejsbuku i ubrzo su postale viralne.

“On je fenomenalan. To je jedina riječ koja može da se upotrijebi za opis. Njegova veza sa djecom je nevjerovatna”, rekla je Leša za televiziju WTVR.

Oglasio se i policajac, koji će uskoro napuniti 15 godina u službi veterana:

“Kada sam dobio ovaj posao, znao sam da postoji još nešto osim pisanja kazni i toga da me svi neprestano gledaju kao lošu osobu. Shvatio sam da je jedino važno ako mogu biti nečija svijetla tačka u danu.”

Izvor:CdM