Postao milioner praveći plaže u dvorištima bogataša(video)

Mnogo je ljudi koji nisu imali pojma šta je njihov pravi poziv, dok on nije pronašao njih. Među tim ljudima je i Erik Vajt (33), vlasnik kompanije Zydeco Construction. Nekada je bio beskućnik, a danas zarađuje milione praveći ljudima plaže u dvorištima kuća.

Kada je imao 15 godina bio je beskućnik oko osam mjeseci.

“Dok sam odrastao stvari mi nisu bile lake”, priča Vajt. Tada su ga izbacili iz škole i jedva je umio da speluje svoje ime.

Uprkos slabom obrazovanju, oduvijek je mislio da razumije građevinu.

“Znao sam da ako se tim budem bavio, nešto ću stvarno uraditi”, kaže Erik.

Počeo je da radi za lokalnu građevinsku firmu samo da bi platio račune. Kasnije je čuo da se otvara nova firma koja je plaćala 12 dolara po satu. Čovjek koji je radio tamo ga je uzeo pod svoju zaštitu i naučio ga mnogo toga o građevinarstvu i funkcionisanju firme. Za šest mjeseci Erik je bio menadžer tima. Nastavio je da napreduje i sarađivao je sa brojnim kompanijama. Na kraju je osnovao svoju, počeo je da pravi bazene.

“Taj posao je išao jako dobro i prošle godine sam prodao bazene u vrijednosti od milion dolara”, priča on.

Sljedeći korak je osnivanje “Zydeco Construction”. Kristalno plava voda kao u laguni na nekoj tropskoj plaži usred dvorišta neke gradske kuće, to je ono čime se Vajt trenutno bavi. Oko svih bazena je bijeli pesak, a sve to stiže sa pratećom opremom – spoljnom kuhinjama, suncobranima, mrežom za odobojku, ležaljkama.

Vajt kaže da je nebo granica kada osmišljava i kreira “plaže iz mašte”.

“Oduvijek sam maštao o tome da radim drugačije stvari. Stalno razmišljam samo o tome kako da realizujem stvari. Mogu da sagledam bilo koji problem i pronađem način da ga riješim”, kaže Vajt.

Prosječna cijena njegovog bazena iz bajke je oko 20.000 dolara.

Izvor: Cdm